ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Χιόνια και πολικό ψύχος αύριο στην Ελλαδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Χιόνια και πολικό ψύχος αύριο στην Ελλαδα

Στην Αθήνα “κατέβηκε” ο χιονιάς κατα τη διάρκεια της νύχτας ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ στην Πάρνηθα , δύο άτομα εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες στο αυτοκίνητό τους, αφού δεν είχαν υπακούσει στις προειδοποιήσεις για την χιονόπτωση.

Το χιόνι έπεσε, αλλά δεν ήταν έντονο, όμως αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να βλέπουν χιόνια από την Αγία Παρασκευή και τα Μελίσσια και πάνω.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην υπόλοιπη Αττική, ο καιρός θα χαρακτηρισθεί από λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τις μεσημεριανές ώρες το ανώτερο τους 5 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 – 7 μποφόρ.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για αύριο στην Αττική, με μέση θερμοκρασία από 0 – 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να κατέβει κάτω από το μηδέν και να φθάσει τους -2 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

Στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5 – 7 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά το σύνολο της χώρας, για σήμερα προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και νοτιότερα σποραδικές καταιγίδες.

Πιο έντονα, κατά τόπους, θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Θερμοκρασίες χαμηλές. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 – 8 μποφόρ.

Για αύριο προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στα βόρεια και κεντρικά της χώρας προβλέπεται παγετός, τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες κάτω από το 0 σε ορισμένες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 – 8 μποφόρ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact