ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας: «Ξεχάστε την 30η Νοεμβρίου!

Να ξεχάσουμε την άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου μας προέτρεψε με το πρώτο φως της ημέρας ο καθηγητής Νίκος Σύψας, τονίζοντας μάλιστα ότι το πάθημα του Οκτωβρίου πρέπει να μας γίνει μάθημα.

«Ήδη υπάρχει μια επιπέδωση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτή η επιπέδωση κρατά πέντε ημέρες, άρα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δούμε μια καθοδική τάση. Εφόσον τα κρούσματα πέσουν κάτω από χίλια, τουλάχιστον, και 500 ιδανικά, θα υπάρξει μια περίοδος μία δύο εβδομάδων που η πανδημία θα συνεχίσει να παράγει διασωληνώσεις και δυστυχώς και θύματα», ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας και πρόσθεσε:

«Όταν περάσει και αυτή η περίοδος, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για άρση μέτρων. Ο μοναδικός παράγοντας που θα μας οδηγήσει να σκεφτούμε την άρση μέτρων είναι το σύστημα υγείας, όταν δεν θα πιέζεται τόσο πολύ και η κάλυψη των ΜΕΘ θα είναι κάτω από 60%-70%».

Ο ίδιος μας προέτρεψε να βγάλουμε από το μυαλό μας την 30η Νοεμβρίου: «Την ημερομηνία 30 Νοεμβρίου πρέπει να την ξεχάσουμε. Οριστικά, ούτε τα κρούσματα θα έχουν πέσει. Μιλάμε για Δεκέμβριο πλέον. Πόσο βαθιά στον Δεκέμβριο, πόσο θα έχουμε πλησιάσει τις γιορτές, αυτό είναι άγνωστο. Είναι οριακά τα νούμερα για να φτάσουμε στις γιορτές και να έχουμε κάποια οικονομική δραστηριότητα. Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί η πανδημία είναι απρόβλεπτη.

Είμαστε σε ένα πλατώ, ελπίζουμε ότι το επόμενο σκαλοπάτι θα είναι προς τα κάτω» τόνισε και επεσήμανε πως: «Το πάθημα που είχαμε τον Οκτώβριο θα μας γίνει μάθημα για τα επόμενα βήματα. Μέχρι και την άνοιξη, το μερικό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνοδεύεται από νέα μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο και θα πάμε σε αυτό που λέγεται κυλιόμενο lockdown, αυτό είναι προσωπική μου άποψη, έτσι πιστεύω θα πάμε μέχρι την άνοιξη».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact