ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ


Προσανατολίζονται σε ένα νέο μοντέλο φορολόγησης της «πραγματικά μεγάλης ιδιοκτησίας» και της «εξαίρεσης της μικρομεσαίας»

Υπέρ της κατάργησης του υφιστάμενου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και της αποκατάστασης των αδικιών τάχθηκαν τα στελέχη της Επιτροπής Προγράμματος, της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην σύσκεψη υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα με αντικείμενο τις προγραμματικές κατευθύνσεις του κόμματος. 

Αν και δεν κατέληξαν στην τελική μορφή των βασικών σημείων που θα αποτελέσουν το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, εν όψει και της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ στις 13-14 Σεπτεμβρίου, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου φορολόγησης της «πραγματικά μεγάλης ιδιοκτησίας» και της «εξαίρεσης της μικρομεσαίας» χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το «πλαφόν» βάσει του οποίου θα ορίζεται η «πραγματικά μεγάλη ιδιοκτησία» και η «μικρομεσαία», όπως αναφέρει το Βήμα. 

Η συζήτηση πάντως δεν ολοκληρώθηκε και ξεκινά από την προσεχή εβδομάδα ένας γύρος συσκέψεων με ομάδες εργασίας που θα αναλάβουν να επεξεργαστούν και να συγκεκριμενοποιήσουν το προγραμματικό υλικό. Όπως έλεγαν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ «υπήρξε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τον βασικό κορμό» και καταγράφηκαν «συγκλίνουσες απόψεις», ενώ διευκρίνιζαν ότι οι επεξεργασίες αυτές δεν έχουν ορίζοντα την ΔΕΘ αλλά την διαμόρφωση των προγραμματικών κατευθύνσεων επί των οποίων προσβλέπει να κινηθεί σε επίπεδο διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact