ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει το ΕΣΡ για την κάλυψη της τροπολογίας για τα ΜΜΕ


«Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, καθώς και οι ειδησεογραφικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, από τα δελτία ειδήσεων που προβάλλουν, δεν προέβησαν σε κανενός είδους δημοσιογραφική προβολή του νέου νόμου για τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον τρόπο κάλυψης της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ζητά από το ΕΣΡ να εξετάσει τα πραγματικά περιστατικά συγκεκριμένων ημερομηνιών για τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και των ειδησεογραφικών ραδιοφωνικών σταθμών, και να αποφανθεί «εάν η μη μετάδοση της είδησης είναι σύμφωνη ή όχι με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία».

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, καθώς και οι ειδησεογραφικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, από τα δελτία ειδήσεων που προβάλλουν, δεν προέβησαν σε κανενός είδους δημοσιογραφική προβολή του νέου νόμου για τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων».

«Την παρατήρησή μας αυτή» προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης «επισημαίνει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με Ανοικτή Επιστολή της προς τους διευθυντές Ειδήσεων και Ενημέρωσης, την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2015, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: “Το συγκεκριμένο θέμα υποβαθμίστηκε παρά τη σπουδαιότητά του και τη σφοδρότητα της κριτικής” και παρακάτω “..θέματα όπως η συγκέντρωση ελέγχου στα Ενημερωτικά Μέσα και οι συμπράξεις επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι θέματα ουσιαστικά, που πρέπει να τύχουν της κατάλληλης προβολής στην κοινωνία. Όχι για εμάς, αλλά για τους πολίτες και τη δημοκρατία”».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης επικαλείται σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία, όπως αναφέρει, αγνόησαν τα ΜΜΕ.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact