ΚΟΣΜΟΣ

Τ Ρ Ο Μ Ο Σ !!!

Όσο κι αν προσπαθεί να κάνει επίδειξη ισχύος το ΝΑΤΟ, η Ρωσία παραμονεύει και οι σύμμαχοι ανησυχούν! Σε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων θα προβεί η βορειοατλαντική συμμαχία, που όμως χαρακτηρίζεται ανεπαρκής.

Η ανάπτυξη στρατού κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας που έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ανησυχούν το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του ότι οι κινήσεις αυτές θα μπορούσαν να προμηνύουν ένα νέο περιστατικό παρόμοιο με την Κριμαία.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα μιας ρωσικής εισβολής, ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Γιούζας Ολέκας τόνισε: «Δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε … Θα μπορούσαν να κάνουν ασκήσεις στα σύνορα και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν εισβολή μέσα σε ώρες.»

Μάλιστα, στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν στην αποστολή ακόμα 4000 ανδρών στην περιοχή, υπό το φόβο ότι η Ρωσία, μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ενδελεχές σόου του ΝΑΤΟ στα σύνορά της.

Πιο συγκεκριμένα, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γερμανία πρόκειται να στείλουν τάγματα, που απαρτίζονται από περίπου 1.000 στρατιώτες το καθένα, ενώ το τέταρτο θα έρθει από τον Καναδά.

Ωστόσο οι δυτικοκρατούμενες Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία εκφράζουν τους φόβους τους για τα τρέχοντα σχέδια, θεωρώντας ότι η στρατιωτική δύναμη στην περιοχή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο επεισόδιο απέναντι στους Ρώσους.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές ασκήσεις στα σύνορα των χωρών της Βαλτικής, συμπεριλαμβανομένου ενός το 2014 που συγκέντρωσε 100.000 στρατιώτες, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Δανός Συνταγματάρχης Γιάκομπ Σόγκαρντ Λάρσεν, ο οποίος ηγείται του νέο φυλακίου διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Οι λιθουανικές αρχές, έχουν επίσης κατηγορήσει τη Ρωσία για προσπάθεια εξαγοράς Λιθουανών στρατιωτών που προορίζονται ως κατάσκοποι του Κρεμλίνου, όπως και για εκφοβισμό διπλωματών και διάδοση ψευδών ειδήσεων στο Διαδίκτυο και την τηλεόραση. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ότι κανείς πια δεν κοιμάται ήσυχος στα ευρωπαϊκά σύνορα της Ρωσίας, παρόλο που όπως διαβεβαιώνει η Μόσχα δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση για την πρόκληση ενός νέου σοβαρού επεισοδίου.
ΠΗΓΗ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact