ΚΟΣΜΟΣ

Τα διεθνή ΜΜΕ εμφανίζουν την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα: «Δολοφονίες από συμμορίες είναι συχνό φαινόμενο»

Η είδηση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο σχολιάστηκε εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ. Όπως σχολίασε η πλειονότητα των ξένων μέσων ενημέρωσης το περιστατικό σημειώθηκε «μέρα – μεσημέρι» ενώ προιστίθεται πως στην Ελλάδα οι δολοφονίες από συμμορίες είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, παρουσιάζοντας τη χώρα μας σαν χώρα της κεντρικής ή της νότιας Αμερικής.

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα έχουν σημειωθεί δολοφονίες δημοσιογράφων. Μάλιστα στέκονται στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια καθώς και στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου.

Reuters: Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα

«Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο που μελετά εγκλήματα, κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αστυνομία», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Reuters. «Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο για τους πυροβολισμούς της Παρασκευής», προσθέτει ακόμη το Reuters.

H υπενθύμιση του Politico στη δολοφονία Γκιόλια

Σύμφωνα με το Politico «αν και η Αθήνα θεωρείται γενικά μια ασφαλής πόλη, παρ’ όλα αυτά γίνονται συχνά από δολοφονίες από συμμορίες και δεν είναι πρωτάκουστες οι δολοφονίες δημοσιογράφων». Παράλληλα γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν 11 χρόνια καθώς και στο ότι οι δολοφόνοι του δεν εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα.

Οι αναφορές της Guardian στη δολοφονία Γκιόλια και στην απόπειρα εναντίον του Στέφανου Χίου

«Η επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά από δύο άτομα με μοτοσικλέτα», σχολιάζει ο Guardian. «Αν και τα γραφεία των ελληνικών ΜΜΕ είναι συχνά στόχοι βανδαλισμών ή επιθέσεων με μολότοφ, οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι γενικά σπάνιες στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο, ο ιδιοκτήτης εφημερίδας Στέφανος Χίος επιβίωσε έπειτα από πυροβολισμό στον λαιμό και το στήθος. Δράστης ήταν ένας άνδρας με κουκούλα έξω από το σπίτι του και η υπόθεση ερευνάται ακόμα», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα. «Πριν 11 χρόνια δολοφονήθηκε ακόμα ένας δημοσιογράφος, ο Σωκράτης Γκιόλιας, μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του».

Το αμερικανικό ABC News κάνει αναφορά στον «Έμπειρο δημοσιογράφο που πυροβολήθηκε κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα». H εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ σχολιάστηκε και από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι λάμβανε απειλές ούτε είχε ζητήσει ποτέ αστυνομική προστασία», σημειώνει το Anadolu.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact