ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου

Τα διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τη σύγκρουση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας με εκτενή αφιερώματα.

«Οι συνομιλίες που είχαν ως στόχο την αποκλιμάκωση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναζωπυρώνουν την αντιπαράθεση», γράφουν οι Financial Times, κάνοντας λόγο για έντονη αντιπαράθεση μετά τη συνάντηση που είχε στόχο τη μείωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ανταλλάσσουν χτυπήματακατά τη διάρκεια συνάντησης», σημειώνει η DW, υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση που είχε στόχο να διορθώσει τις διμερείς σχέσεις εξελίχθηκε γρήγορα σε ανοιχτή αντιπαράθεση.

Το TV5MONDE σε αφιέρωμα με τίτλο «Λεκτική σύγκρουση μεταξύ Τούρκου και Έλληνα υπουργού στην Άγκυρα» αναφέρει ότι εξέθεσαν δημόσια τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, ένα σκάνδαλο που δεν αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον του διαλόγου.

Αντίστοιχα το IZVESTIA με τίτλο «Οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας κατέληξαν σε δημόσια αψιμαχία», σημειώνει ότι οι δυο πλευρές ζήτησαν αρκετές φορές περισσότερο χρόνο για να ανταλλάξουν δηλώσεις μέχρι το σημείο που ο Τούρκος υπουργός θύμισε ότι έχουν αργήσει για το δείπνο. Στη συνέχεια οι υπουργοί έφυγαν από την αίθουσα γελώντας».

Τέλος, το ALJAZEERA, με τίτλο «Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συγκρούονται σε συνέντευξη Τύπου», υποστηρίζει ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Δένδιας χρησιμοποίησε τα εισαγωγικά του σχόλια για να παραθέσει τις ελληνικές θέσεις.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Μυτιλήνης και δηλώνει ως τελικό του προορισμό, όπως φαίνεται από το marinetraffic, το λιμάνι Τάσουτζου της Σελεύκειας στη νότια Τουρκία.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact