ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ετοιμάζονται να «χτίσουν»… τεχνητό βουνό!

Τα υψηλά και μεγαλεπήβολα κτίρια είναι πολύ σύνηθες… φαινόμενο στους δρόμους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτή τη φορά όμως, η κυβέρνηση του ομοσπονδιακού κράτους ετοιμάζει κάτι πολύ… μεγαλύτερο.

Αυτή τη φορά όμως, τα Εμιράτα φαίνεται πως ετοιμάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Ενα σχέδιο που ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας των περισσότερων ανθρώπων. Οι φόβοι για την συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή, καθώς επίσης και για την πλήρη έλλειψη βροχοπτώσεων, οδήγησε τους υπευθύνους του ομοσπονδιακού κράτους να σκεφτούν το ενδεχόμενο ανύψωσης ενός… τεχνητού βουνού!

Σύμφωνα με όσα γράφει το Arabian Business, το σενάριο αυτό φαντάζει πολύ πιθανό. Μάλιστα οι υπεύθυνοι μιλούν για ένα βουνό με πολύ μεγάλο ύψος, ικανό να επηρεάσει το κλίμα της περιοχής, δροσίζοντας την από την συνεχόμενη ξηρασία. Αλλωστε, ένα ψηλό βουνό μπορεί να αυξήσει σημαντικά την συχνότητα των βροχοπτώσεων, γεγονός που θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στην ερημική περιοχή.

Ηδη μια ομάδα ερευνητών από το αμερικανικό πανεπιστήμιο UCAR δουλεύουν πάνω στην ιδέα των εμιράτων, κάνοντας μελέτες και υπολογισμούς πάνω στις επιδράσεις του τεχνητού βουνού. Φυσικά, η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου σχεδίου μόνο εύκολη δεν θα πρέπει να θεωρείται. Η πρωτοφανής ιδέα των Αράβων θέλει τεράστιες μελέτες και υπερβολικά έξοδα. «Η κατασκευή ενός βουνού δεν είναι απλό πράγμα» τόνισε ο Roelof Bruintjes, μέλος της ομάδας του UCAR, στο Arabian Business.

«Αν το σχέδιο είναι πάρα πολύ ακριβό για την κυβέρνηση των Η.Α.Ε, λογικά το έργο δεν θα προχωρήσει, αλλά η μελέτη θα τους δώσει την ευκαιρία να δουν κάθε πιθανή εναλλακτική. Αν τελικά η πρόταση εγκριθεί, τότε το δεύτερο βήμα είναι η κυβέρνηση θα έρθει σε επαφή με κάποια κατασκευαστική εταιρία ώστε να δει αν και πώς η κατασκευή του βουνού είναι εφικτή» υπογράμμισε ο Bruintjes.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact