ΚΑΙΡΟΣ

Τα Μερομήνια βλέπουν… λευκά Χριστούγεννα – Πού θα το “στρώσει” τις μέρες των γιορτών

Λευκά… Χριστούγεννα είναι πολύ πιθανό να κάνουμε φέτος, όπως προβλέπουν τα Μερομήνια. Βεβαίως, ως γνωστόν, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο “τάσεις” και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Μάλιστα, οι περισσότεροι επιστήμονες αμφισβητούν τα Μερομήνια, κάνοντας λόγο για αντιεπιστημονικές πρακτικές. Η μέθοδος είναι εξής: Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά στον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη στον Οκτώβριο, κ.ο.κ. Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, έκανε την “πρόβλεψή” του αναφορικά με το τι καιρό θα κάνει τις γιορτές.

“Μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, εγώ υπολογίζω πέντε μέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα, ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος. Δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από πλευράς χιονοπτώσεων, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας” είπε αρχικά. “Από κει και πέρα, όσον αφορά στα Μερομήνια, τα σημάδια ήταν έντονα. Μετά τις 20-21 του μήνα φαίνεται κακοκαιρία για τη χώρα μας και μάλιστα έντονη, η οποία θα περιλαμβάνει και χιόνια”, συμπλήρωσε.

“Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δούμε από τώρα, αλλά τα σημάδια ήταν ισχυρά για εκείνη την περίοδο” ανέφερε. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως, σύμφωνα πάντα με τα Μερομήνια, το χιόνι αναμένεται να πέσει και στα πεδινά της χώρας.

Αναφορικά με την Πρωτοχρονιά ο κ. Χατζηγρίβας είπε πως τον Ιανουάριο ο καιρός θα εξελιχθεί όπως τον Δεκέμβριο. “Οι πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο θα κυλίσει στο ίδιο στυλ με τον Δεκέμβριο. Υποτροπές θα έχουμε από τις 18-19 Ιανουαρίου και μετά. Ψύχος για τη χώρα μας μπορούμε να περιμένουμε μετά τις 18 Ιανουαρίου” είπε. “Ο Φεβρουάριος θα είναι πιο γλυκός, αλλά το διάστημα 18-19 Φεβρουαρίου μπορεί να έχουμε ακόμα μια μεγάλη κακοκαιρία” κατέληξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact