ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο περίεργα έθιμα Χριστουγέννων από όλο τον κόσμο (Φωτογραφίες)

Διαφορετικές χριστουγεννιάτικες συνήθειες συναντώνται σε όλο τον κόσμο καθώς κάθε λαός προσδίδει τα δικά του χαρακτηριστικά και πινελιές στο ενιαίο γιορτινό φόντο.

Στην Αγγλία η παράδοση θέλει τους πολίτες να αφήνουν μπράντι στον Άγιο Βασίλη και καρότα για τον Ρούντολφ ενώ τα παιδιά κρεμούν χριστουγεννιάτικες κάλτσες προκειμένου να τις γεμίσει με γλυκά ο αγαπημένος άγιος των ημερών.

Στη Γερμανία, αντί για κάλτσες βγάζουν έξω τα παπούτσια τους με τις ίδιες φυσικά προσδοκίες: να τις γεμίσει ο Άγιος Βασίλης με γλυκά. Από τις αρχές του Δεκέμβρη τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους έξω και αν δεν ήταν καλά παιδιά τη χρονιά που πέρασε, βρίσκουν κλαδιά αντί για γλυκά.

Στην Ιαπωνία, τα Χριστούγεννα δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία τους αλλά, επηρεασμένοι από τη δυτική κουλτούρα, έχουν ένα διατροφικό έθιμο που θέλει να τρώνε τα διάσημα κοτόπουλα της KFC.

Στην Καταλονία, οι κάτοικοι τοποθετούν στα σπίτια τους μία φιγούρα στη στάση της αφόδευσης, τη λεγόμενη «El Caganer» η ο οποία συμβολίζει την καλή τύχη και τη γονιμότητα της γης ώστε η χρονιά που θα ακολουθήσει να είναι γόνιμη και να φέρει καλή σοδειά. Η φιγούρα αυτή απεικονίζει πολλές φορές δημόσια πρόσωπα, όπως τον Ομπάμα, την Μέριλιν Μονρόε αλλά και την Lady Gaga και Amy Winehouse. Ακόμα, τα παιδιά στηνν Καταλονία φροντίζουν ένα κούτσουρο από τις 8 Δεκέμβρη μέχρι την αλλαγή του χρόνου. Πρέπει να το έχουν σκεπασμένο με μία κουβέρτα και να το ταΐζουν κάθε απόγευμα με «Turron», δηλαδή μαντολάτο, ώστε να το κρατήσουν ζεστό και καλοταϊσμένο ώστε να μπορέσει να… «αφοδεύσει» και αυτό πολλά γλυκά την πρωτοχρονιά.

Οι Νορβηγοί κρύβουν τα σκουπόξυλα και ο,τιδήποτε συναφές ένα βράδυ πριν την Πρωτοχρονιά ώστε να μην καταφέρουν οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα να τα κλέψουν και να τα χρησιμοποιήσουν τη πρώτη ημέρα του χρόνου.

Στον Καναδά, έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό ταχυδρομικό κώδικα (Η0Η 0Η0) ώστε τα παιδιά να στέλνουν εκεί τα γράμματά τους προς τον Άγιο Βασίλη. Οι εργαζόμενοι τα διαβάζουν και απαντούν στα παιδιά. Μέσα σε 27 χρόνια μάλιστα, έχουν απαντηθεί 15 εκατομμύρια γράμματα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact