ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «πήρε» ο Καμμένος με Παπαχριστόπουλο: «Έχεις διορία μέχρι αύριο αν δεν παραδώσεις την έδρα»

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Πάνο Καμμένο και την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς ο πρώην υπουργός Άμυνας προτίμησε να δώσει διορία έως αύριο το πρωί στον Θανάση Παπαχριστόπουλο προκειμένου είτε να παραιτηθεί είτε να τον διαγράψει.

Ο βουλευτής, από την πλευρά του, έχει δεσμευτεί απέναντι στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ότι θα ψηφίσει πρώτα το πρωτόκολλο εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και μετά θα παραιτηθεί, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει αύριο το βράδυ, καθώς το πρωί – όταν και λήγει το τελεσίγραφο Καμμένου – ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική συζήτηση.

Έτσι, η πρωινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, ενώ εκκρεμεί η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς το αν ο κ. Καμμένος θα καταφέρει να διατηρήσει τα κοινοβουλευτικά κεκτημένα.

Εάν, δηλαδή, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδοτήσει ότι η ερμηνεία του Κανονισμού είναι τέτοια που επιτρέπει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα με πέντε βουλευτές δίχως τον περιορισμό να έχουν εκλεγεί αυτοί με το ίδιο κόμμα, τότε η διαγραφή Παπαχριστόπουλου ή η παραίτησή του και η αντικατάστασή του από τον επιλαχόντα, Τέρενς Κουίκ δεν θα έχουν καμία πρακτική σημασία.

Κι αυτό διότι στους ΑΝΕΛ έχει ήδη προσχωρήσει ο Αριστείδης Φωκάς κι έτσι θα υπάρχουν οι πέντε βουλευτές που είναι απαραίτητοι για να υπάρχει και κοινοβουλευτική ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, ωστόσο, η έξοδος Παπαχριστόπουλου θα σημάνει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ και θ’ ανοίξει πάλι η σχετική συζήτηση για διατήρηση του προνομίου του κ. Καμμένου να συνεχίσει να μιλά ως πολιτικός αρχηγός στη Βουλή – όχι, όμως, να διατηρήσει και τα αντίστοιχα προνόμια των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων (π.χ. γραφεία στη Βουλή, μετακλητούς υπαλλήλους κτλ.).

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής τάχθηκε κατά οποιασδήποτε αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, ενδιαφέρον έχει πως υπέρ της διατήρησης του προνομίου του ομιλείν εντός του Κοινοβουλίου για όσους αρχηγούς χάσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα είπε σε σύσκεψη τομεαρχών της ΝΔ τις προηγούμενες ημέρες.

Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο, άλλωστε, αφορά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς το Ποτάμι δεν υφίσταται πλέον ως κοινοβουλευτικό κόμμα, ύστερα από την αποχώρηση των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact