ΕΛΛΑΔΑ

Τα σενάρια θερμού επεισοδίου τους επόμενους μήνες

Τα σενάρια πιθανής εμπλοκής στην ανατολική Μεσόγειο, σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, εξετάζει δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο. Το δημοσίευμα απαριθμεί τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί η Αθήνα σε περίπτωση που τα τουρκικά γεωτρύπανα εισβάλουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ήδη, η Ελλάδα με επίσημες δηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, πως οι οποίες μονομερείς ενέργειες εντός των θαλάσσιων ορίων της, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Οι Τούρκοι, καταγγέλλουν πως θα γίνουν δολιοφθορές, παρενοχλήσεις γεωτρύπανων, παρέμβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων. Αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα συμβούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν θα στείλουν τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη για έρευνες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Ήδη, υπάρχουν καταγεγραμμένες οι εξαγγελίες του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος δήλωσε πως εντός τριών μηνών θα σταλούν τα πρώτα τουρκικά σκάφη για έρευνες, στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σε κείμενο με τον προκλητικό τίτλο, «η Αθήνα θέλει πόλεμο», που δημοσιεύει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, καταγράφονται μερικά από τα σενάρια, που εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να χρησιμοποιήσει για να «κλιμακώσει», όπως σημειώνουν οι Τούρκοι, την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Στους Τούρκους διαφεύγει, μάλλον, ότι η κίνηση που θα προκαλέσει, την όποια ένταση στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι η δική τους εισβολή με τα ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μεταξύ των σεναρίων που φέρεται να εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, είναι η αποτροπή γεωτρήσεων από τα πλοία της ΤΡΑΟ, ακόμα και παρενοχλώντας τα όταν είναι απαραίτητο. Σε ένα άλλο σενάριο οι Τούρκοι θεωρούν πως η Ελλάδα θα παρέμβει στα ηλεκτρονικά συστήματα των πλοίων, για να εμποδίσουν την πόντιση καλωδίων στη θάλασσα, ενώ σημειώνουν πως αν αυτό δεν πετύχει, τότε τα καλώδια θα κοπούν.

Η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πληροφορίες της ελληνικής έκδοσης της «Καθημερινής», ετοιμάζεται να εφαρμόσει το προκλητικό σενάριο που θα αυξήσει την ένταση στην περιοχή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Παρουσιάζουν μάλιστα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μεταβεί στην περιοχή και συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, η Ελλάδα θα αποστείλει στο σημείο αντίστοιχο αριθμό πολεμικών σκαφών για να τα εκδιώξουν.

Στο σενάριο που οι τεχνικοί της ΤΡΑΟ φτάσουν στο αισιόδοξο για αυτούς σενάριο να τρυπήσουν τον ελληνικό βυθό με τα γεωτρύπανά τους, το δημοσίευμα σημειώνει πως η Ελλάδα, θα προβεί σε παρενοχλήσεις του γεωτρύπανου ώστε να αποφευχθεί η γεώτρηση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact