ΚΟΣΜΟΣ

Τα τουρκοσίριαλ είναι πολεμικά όπλα!

Η εφημερίδα «δημοκρατία», από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της, δεν έχει σταματήσει να αναφέρεται στον ύπουλο προπαγανδιστικό ρόλο των τουρκοσίριαλ, τα οποία εξοικειώνουν τον λαό μας με τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τις γεωπολιτικές αξιώσεις της Τουρκίας, αλλά και την εξωραϊσμένη εκδοχή του ποινικού της μητρώου, το οποίο -κακώς- αποκαλείται Ιστορία.

Η προβολή, η διαφήμιση, η εμπορική εκμετάλλευση και η συμμετοχή -με οποιονδήποτε τρόπο- στα τουρκοσίριαλ ουσιαστικά αποτελούν επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας. Ολα αυτά δεν είναι μια άποψη της εφημερίδας μας για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία θα μπορούσε να απέχει από την αλήθεια, αλλά η πραγματικότητα, την οποία παραδέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην τελετή απονομής των Μεγάλων Βραβείων της τουρκικής προεδρίας για τον πολιτισμό και τις τέχνες, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, είπε: «Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία, η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Οταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από τη στρατιωτική, την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ. […] Μία από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες μπαίνουν σιωπηλά στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, είναι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές».

Αυτή τη σιωπηλή διείσδυση της Τουρκίας στα ελληνικά σπίτια μόνο η «δημοκρατία» και λίγες ανεξάρτητες και εθνικά σκεπτόμενες φωνές είχαν την τόλμη να καταγγείλουν. Φυσικά, η υδροκέφαλη, πολυέξοδη και ανώφελη για τον λαό και την πατρίδα «ανεξάρτητη» αρχή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δεν ασχολήθηκε με τον πολιτισμικό πόλεμο, τον οποίο καθημερινά διεξάγει εναντίον μας η γειτονική χώρα.

Είναι υποχρέωση των Ελλήνων να αναχαιτίσουν αυτού του είδους τις επιθετικές ενέργειες. Να πάψουν να παρακολουθούν τα τουρκοσίριαλ, να διαφημίζουν τις επιχειρήσεις τους σε αυτά και να εμπιστεύονται τους τηλεοπτικούς σταθμούς που τα προβάλλουν. Τα τουρκοσίριαλ είναι πολεμικά όπλα και όσοι τα χειρίζονται και ευνοούνται από αυτά είναι συνεργάτες του εχθρού.

Μετά την ομολογία Ερντογάν ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι… δεν γνώριζε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact