ΚΟΣΜΟΣ

Τα τρακτέρ βγήκαν και στους δρόμους της Γαλλίας -Απειλούν να αποκλείσουν το Παρίσι

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι αγρότες και στη Γαλλία για τη συνεχή πτώση τιμών των αγροτικών προϊόντων, την ώρα που αυξάνεται το κόστος παραγωγής. 

Έκρυθμη η κατάσταση στη χώρα με τους αγρότες να απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με δράσεις, αρχικά κατά των σούπερ μάρκετ μέσα στις ερχόμενες μέρες, εάν δεν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις βιομηχανίες τροφίμων και τους μεγάλους διανομείς, το θέμα του καθορισμού των τιμών. 

Από την πλευρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Αγροτών ζητά την συμμετοχή της σε διαπραγματεύσεις με τους διανομείς και τη βιομηχανία, ώστε να επιτευχθούν καλύτερα οικονομικά περιθώρια κέρδους για όλους.

Σήμερα οι αγρότες απέκλεισαν με τρακτέρ δρόμους στην περιοχή Grand Ouest, προσπαθώντας να στείλουν το μήνυμα στις αρχές για την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. 

«Δεν πάει άλλο» λέει ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών του νομού Φινιστέρ. «Αν δείξουμε πως μπορούμε να αποκλείσουμε το Παρίσι, ίσως η κυβέρνηση να κινηθεί. Λυπάμαι για τους Παριζιάνους, αλλά έρχονται οι χωρικοί με περισσότερα από 1.000 τρακτέρ».

Οι αγρότες δηλώνουν στα όρια πτώχευσης. Τα χρέη στις τράπεζες έχουν γίνει αφόρητα, ιδιαίτερα για τους νέους αγρότες, οι πτωχεύσεις όλο και πιο συχνές. Βασικό αίτιο της κρίσης θεωρείται η συνεχής πτώση των τιμών στο γάλα, στο βόειο κρέας και ιδιαίτερα στο χοιρινό κρέας, σε αντίθεση με την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί ζητούν άμεσα μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από τα 700 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση τους υποσχέθηκε τον Σεπτέμβριο, στα οποία προστέθηκαν άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ, την περασμένη εβδομάδα. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τους περίπου 42.000 αγρότες.

Οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα στη Βρετάνη, τη Νορμανδία αλλά και στις περιοχές Beauvais, Chartres, Loiret και  Aquitaine.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact