ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο επειδή έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα

Συνεχίζονται οι άγριοι ξυλοδαρμοί πολιτών, αλλά και δημοσιογράφων, από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι – κατά τα άλλα, επιχείρησαν αρχικά να δείξουν ένα άλλο, πιο διαλλακτικό πρόσωπο, όταν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Σε ογκώδη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κανταχάρ, επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, μόνο και μόνο επειδή πήρε συνέντευξη από… γυναίκα διαδηλώτρια!

Κόσμος συνέρρευσε στους δρόμους της πόλης την Τρίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διαταγή προς 3.000 οικογένειες να εκκενώσουν ένα οικιστικό συγκρότημα στρατιωτικών.

Η Κανταχάρ κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στην περιοχή σχεδόν επί 30 χρόνια, είχαν προθεσμία τρεις ημέρες, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όσον αφορά το περιστατικό βίας κατά τη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος του Millet Zagh Radio δέχτηκε επίθεση από μαχητή των Ταλιμπάν, ενόσω έπαιρνε συνέντευξη από γυναίκα, που διαμαρτυρόταν ύστερα από την εντολή της οργάνωσης να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει άδεια για να «γυρίσει» τη συνέντευξη

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος, θύμα της επίθεσης, μιλούσε με τη γυναίκα μπροστά στο σπίτι του κυβερνήτη της Κανταχάρ, όταν μαχητής των Ταλιμπάν ήρθε και τον χτύπησε.

Εξήγησε, ακόμη, ότι ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει άδεια για να «γυρίσει» τη συνέντευξη, αίτημα που είχαν δεχτεί οι Ταλιμπάν, εγκλωβίστηκε όμως από μαχητές μόλις ξεκίνησε το βίντεο.

«Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και ξεκίνησε τη βιντεοσκόπηση. Αμέσως, οι Ταλιμπάν του είπαν να σταματήσει.

Εξακολουθούσε να τους λέει ότι είναι ρεπόρτερ και πως είχε λάβει άδεια για τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Τον χτύπησαν και του φώναξαν ωστόσο: ‘Γιατί μιλάς σε γυναίκα;’», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών, η ισλαμιστική οργάνωση εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε πρώην στρατιώτες και υπαλλήλους της κυβέρνησης που ανατράπηκε.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, φαίνεται οι μαχητές των Ταλιμπάν να φτάνουν στο σημείο και να βάζουν με τη βία νεαρούς στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων.

Υπάρχουν απίστευτες αναφορές ότι οι μαχητές ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους λεγόμενους «εχθρούς», οποιονδήποτε, δηλαδή, υπήρξε συνεργάτης της προηγούμενης κυβέρνησης ή των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν βασανιστεί, φυλακιστεί, ενώ άλλοι έχουν βρεθεί νεκροί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact