ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατσόπουλος: «Όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Την πρόθεση του να ψηφίσει «όχι» στη συζήτηση για παροχή ψήφο εμπιστοσύνης ξεκαθάρισε σήμερα ο Πέτρος Τατσόπουλος.  Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επέμεινε ότι υπονομεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ «επειδή έλεγα πάντοτε τη γνώμη μου και αυτή δεν τους άρεσε πάντοτε».
Ο Πέτρος Τατσόπουλος ξεκαθάρισε την κατάσταση για το τι θα κάνει στη Βουλή:  «Δεν θα την ψηφίσω. Θα την καταψηφίσω. Καθαρότατο «Όχι». «Παρών» τώρα; Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυβερνήσεις ούτε μπαμπούλας οι εκλογές για να αποφεύγονται… Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί είναι σίγουρη ότι θα την πάρει. Δεν πάει για να τζογάρει. Το κάνει για να σφίξουν οι… κώλοι».
Επιπλέον, ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε: «Γιατί και η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής, από την άλλη μεριά, γίνονται πάντοτε για εσωτερική κατανάλωση. Για να σταματήσουν κάτι βουλευτάκια να πηγαίνουν από εδώ και από εκεί και να λένε το μακρύ και το κοντό τους και να γυρίσουν έτσι στην κομματική γραμμή. Να τους μαντρώσει η κυβέρνηση και να τους συσπειρώσει και να τους πει να κόψουν τα πολλά-πολλά για πρόωρες εκλογές».
Ακόμα, έκανε την εκτίμηση πως: «Η κυβέρνηση θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης 154 ψήφους. Ακριβώς όσες έχει. Μπορεί να πάρει και την ψήφο του Αηδόνη… Για την επιβίωσή της ήταν πολύ έξυπνη κίνηση η ψήφος εμπιστοσύνης. Τους μάζεψε όλους στο μαντρί και τους λέει ώς τον Φεβρουάριο θα κάνουν μόκο…»
Επίσης, αναφέρθηκε και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι ανεξάρτητος. Που μπήκε στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σημαίνει ότι όταν φεύγεις από τον ΣΥΡΙΖΑ πας κατευθείαν στην κυβέρνηση και γίνεσαι μαξιλάρι της. Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήθελα μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν. Δεν σημαίνει ότι τώρα που έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλω μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν. Τώρα, το κάνει (η κυβέρνηση) και για έναν άλλο λόγο. Να μπορεί να εξασφαλίσει και την προεδρική εκλογή. Αλλά σου λέω ότι θα μείνει άδειο το πανέρι. Θα έχει πολύ μικρή συγκομιδή ανεξάρτητων βουλευτών…».
Ο Π. Τατσόπουλος πρόσθεσε επιπλέον: «Δεν διαφώνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπονομεύτηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έλεγα πάντοτε τη γνώμη μου και αυτή δεν τους άρεσε πάντοτε. Ετσι, άρχισε μια διαδικασία υπονόμευσης. Δεν θα με διέγραφαν ποτέ. Πιστεύω ότι θα με υπονόμευαν ως το τέλος».
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γυρίσω ποτέ. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογική ούτε μετεκλογική. Δεν τους πάω, δεν με πάνε και δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Τίποτα!».
Σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πέτρος Τατσόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει δύο πολύ σημαντικά λάθη».
«Στο θέμα της προεδρικής εκλογής έχει κάνει δύο βασικότατα, κατά τη γνώμη μου, λάθη τακτικής. Το ένα είναι ότι διαδίδει παντού και γράφεται παντού ότι οι ανεξάρτητοι σκέτοι και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές θα ψηφίσουν τον οποιονδήποτε Πρόεδρο, διότι θέλουν να επιβιώσουν. Μου λένε συνέχεια: ‘Τι επιδιώκεις; Την αυτοχειρία σου; Θέλεις να φύγεις από τη Βουλή ενάμιση χρόνο νωρίτερα;’. Ναι, ρε φίλε. Θα φύγω ενάμιση χρόνο νωρίτερα αν πάμε σε εκλογές. Δεν φοβάμαι τις εκλογές!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact