ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Ξεχάστε την συμφωνία αν δεν υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις

Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Ξεχάστε την συμφωνία αν δεν υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις

Σαφές τελεσίγραφο, εν είδη απειλής έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση και προς τον Γιάνη Βαρουφάκη προσωπικά, το πρωί της Πέμπτης μια μέρα πριν από την έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup από τη Bundestag.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε κατηγορηματικός μιλώντας προς τους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου επισημαίνοντας ότι «οι δηλώσεις Βαρουφάκη πλήττουν την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων» και προειδοποιώντας ότι «εάν η Αθήνα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας, τότε αυτή θα θεωρηθεί άκυρη».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που μεταφέρει ακριτομυθίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος CDU η αποστροφή του κ. Σόιμπλε αφορούσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τις οποίες επανέφερε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο θέμα κουρέματος για το ελληνικό χρέος.

Την ίδια ώρα πάντως η γερμανική κυβέρνηση προχωρά κανονικά τη διαδικασία επικύρωσης από τη Bundestag της συμφωνίας του Eurogroup παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών που προτίθενται να την καταψηφίσουν.

Ενδεικτικά, στην δοκιμαστική όπως την ονομάζουν πρώτη ψηφοφορία που έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ σε σύνολο 311 βουλευτών, 22 βουλευτές τάχθηκαν κατά της παράτασης της δανειακής σύμβασης και πέντε απείχαν από την ψηφοφορία.

Από τη δική τους πλευρά, οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της παράτασης.

Η τελική, δεσμευτική ψηφοφορία στη Βουλή της Γερμανίας θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα για την έγκριση της παράτασης παρά το γεγονός ότι ορισμένοι, όπως ο κ. Νταβίντ Μπέντελς, μέλος της γερμανικής Κάτω Βουλής με το CSU, κάλεσε τα μέλη του Σώματος να καταψηφίσουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα καθώς «σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται για προδοσία απέναντι στον Γερμανό φορολογούμενο».

Να σημειωθεί ότι τόσο κ. Σόιμπλε όσο και η Καγκελάριος Μέρκελ έχουν σπεύσει να διαβεβαιώσουν πως δεν πρόκειται να εκταμιευθεί ούτε ένα σεντ αν η χώρα μας δεν τηρήσει τους όρους του προηγούμενου προγράμματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact