ΚΟΣΜΟΣ

Τελετή εις μνήμη των θυμάτων του πλοίου «Oria» από την Ιταλική Πρεσβεία

Το πλοίο είχε πάρει μαζί του στον θαλάσσιο τάφο 4.000 αιχμαλώτους πολέμου το 1944

Τελετή στο μνημείο των θυμάτων του πλοίου ΟRIA, που βυθίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1944, κοντά στη νησίδα Πάτροκλο, προκαλώντας τον θάνατο σε περισσότερους από 4.000 Ιταλούς στρατιωτικούς που προορίζονταν για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πραγματοποιήσει μεθαύριο, Κυριακή, η πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και ώρα 11:00, στο 60ο χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ιταλική πρεσβεία, εκφράζει «τον θαυμασμό για την ανθρωπιά που ο ελληνικός λαός επέδειξε άμεσα και αυθόρμητα, τιμώντας κάθε χρόνο τη μνήμη των θυμάτων αυτής της φρικτής τραγωδίας». Και προσθέτει: «Επιθυμούμε επίσης να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 4.115 Ιταλούς στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το ναυάγιο, αλλά συνάμα και στους άλλους πολλούς που χάθηκαν υπό ανάλογες συνθήκες στην Ελλάδα την εποχή εκείνη».

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και την αξιέπαινη συνεισφορά όσων αφοσιώνονται με άοκνο ζήλο στη μνήμη αυτών των φοβερών γεγονότων, όπως ο δήμος του Σαρωνικού και αυτός της Seravezza, αλλά και το «Δίκτυο των θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου “Όρια”». Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όσα πραγματικά συνέβησαν για να αποφύγουμε την επανάληψη νέων λαθών και νέων εγκλημάτων», συμπληρώνει η ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, οι δήμαρχοι του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής, οι ακόλουθοι Άμυνας πολλών ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα. Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί από τον αρχιεπίσκοπο των Καθολικών της Αθήνας π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο. Μαζί με εκπροσώπους της ιταλικής παροικίας, θα παραστούν ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα και ο υψηλός εκπρόσωπος των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα. Ο ακόλουθος άμυνας της Ιταλίας στην Αθήνα, θα συμμετάσχει στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Ιταλία, στον δήμο της Σεραβέτσα (Lucca).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact