ΚΟΣΜΟΣ

«Τέλος» η καραντίνα στη Βρετανία ακόμη και με θετικό τεστ κορωνοϊού

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε σήμερα την μετά-κορωνοϊό εποχή, καθώς εγκαινιάζει πλέον το σχέδιο «ζώντας με τον κορωνοϊό» στη χώρα του.

Σε μια δραματική του δήλωση προς τους βουλευτές, ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι καταργείται η νομική υποχρέωση καραντίνας για όσους είναι φορείς του ιού στην Αγγλία, αν και θα έχουν συστάσεις να αποφεύγουν τη διάδοση του κορωνοϊού, όπως στην περίπτωση της γρίπης.

Παράλληλα, από τις 24 Μαρτίου μειώνονται οι πιο γενναιόδωρες κρατικές διατάξεις για τις αποδοχές ασθενείς. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι δεν θα είναι δικαιούχοι από την πρώτη ημέρα.

Επίσης, από την πρώτη Απριλίου εγκαταλείπονται τα δωρεάν rapid και PCR τεστ, που έχει υπολογιστεί ότι κοστίζουν 2 δισεκατομμύρια τον μήνα. Δικαίωμα για δωρεάν εξετάσεις θα έχουν μόνον οι ηλικιωμένοι και οι πολύ ευάλωτοι.

Η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του ιού με προγράμματα επιτήρησης, για να παρακολουθεί τις μεταλλάξεις. Η υποδομή υπάρχει, εάν κριθεί ότι θα εκδηλωθεί κάποια σοβαρή απειλή. Οι υπουργοί ευελπιστούν ότι όταν οι πολίτες θα πρέπει να αγοράζουν μόνοι τους τα τεστ, το κόστος θα πέσει σημαντικά.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στους βουλευτές ότι η πανδημία δεν έχει εξαφανιστεί και έστειλε στη βασίλισσα Ελισάβετ τις ευχές του για ανάρρωση. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η μετάλλαξη Omicron έχει ήδη στο αποκορύφωμά της και ότι οι πολίτες θα πρέπει να προστατεύουν τον εαυτό τους χωρίς να χάνουν τις ελευθερίες τους.

«O Covid δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά»

«Ο Covid δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά, αλλά όσοι περιμένουν για ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, θα πρέπει να περιορίσουν τις ελευθερίες των Βρετανών για μεγάλο διάστημα» είπε.

Διαφωνία εξέφρασε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ που ανέφερε ότι η κατάργηση των δωρεάν τεστ είναι σαν κάποιος να αντικαθιστά έναν «αστέρα αμυντικό» πριν κερδηθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας, ενώ υποστήριξε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης θα καταστήσει ευάλωτους τους πολίτες.

Παράλληλα και υγειονομικοί αντιδρούν με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον, χωρίς να λείπουν και οι επικρίσεις ότι η κατάργηση των μέτρων αποτελεί αντιπερισπασμό στο σκάνδαλο με το partygate.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact