ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος πολέμου: Οι 2 όροι του Πούτιν για να δώσει εντολή «παύσατε πυρ»

Τους όρους παράδοσης με του οποίους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, εξήγησε την Πέμπτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Οι δύο βασικοί όροι, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, για να συμμετάσχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό είναι η τήρηση «ουδέτερης» στάσης και ο αφοπλισμός της Ουκρανίας.

Αυτοί οι όροι θα ήταν το πρώτο βήμα και θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας όπως επιθυμεί η πλευρά της Ρωσίας, η οποία θεωρεί ότι απειλείται από την ανάπτυξη όπλων στο έδαφος της ουκρανικής πλευράς.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι «Η επιχείρηση έχει τους στόχους της που πρέπει να επιτευχθούν, είπε ο πρόεδρος» εξηγώντας ότι ο Πούτιν θα μπει σε διαπραγματεύσεις μόνο αν η ηγεσία της ουκρανικής πλευράς είναι έτοιμη να κάνει πίσω στα θέματα της «κόκκινης γραμμής» που έχε θέσει η Μόσχα. Αν το Κίεβο συμφωνήσει στους δύο όρους η στρατιωτική επίθεση θα σταματούσε, τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact