ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στη δράση του αδίστακτου εκτελεστή έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

«Αν σε έβαζε στο κάδρο του, θα έπρεπε να έχεις Άγιο για να γλιτώσεις»! Με τα λόγια αυτά, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σκιαγραφούν το προφίλ αλλά και τον τρόπο δράσης του 47χρονου ομογενή από την Ρωσία ο οποίος έπεσε τελικά στα χέρια τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε δύο τετελεσμένες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, (όλοι τους Ρομά) δέκα ένοπλες ληστείες, μία υπόθεση αρπαγής ατόμου, καθώς και σε περιστατικά διακεκριμένων κλοπών.

Ενδεικτικό του τρόπου δράσης του 47χρονου είναι το περιστατικό που διαδραματίστηκε το απόγευμα της 10-12-2013. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 47χρονος μαζί με έναν από τους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και κρατώντας όπλα, μετέβησαν σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου, με μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί τέλη Ιουλίου 2013, από την περιοχή του Νέου Φαλήρου. Μπήκαν σε παράπηγμα, όπου διέμενε 41χρονος, και με την απειλή των όπλων του άρπαξαν 500-600 ευρώ, ενώ εξανάγκασαν τον 41χρονο κουμπάρο του θύματος να τους ακολουθήσει.

Όταν ο 41χρονος πήρε μία καραμπίνα και προσπάθησε να τους ακολουθήσει δεν δίστασαν να τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του 41χρονου κουμπάρου του θύματος, τον οποίο εξανάγκασαν με την απειλή των όπλων να οδηγήσει το όχημα, εγκαταλείποντας τη δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ακολούθως μετά από απόσταση 1,5 περίπου χλμ, μετεπιβιβάστηκαν σε όχημα συνεργών τους, αφήνοντας ελεύθερο τον 41χρονο.

Η εγκληματική οργάνωση που είχε συστήσει ο 47χρονος ενέχεται στις ακόλουθες ένοπλες ληστείες: Σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Ασπρόπυργο την 12-11-2013. Σε μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 16-11-2013. Σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Ασπρόπυργο, την 16-11-2013. Σε περίπτερο στον Ασπρόπυργο, την 1-12-2013. Σε παντοπωλείο στον Ασπρόπυργο, την 2-12-2013. Σε σούπερ μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 12-6-2014. Σε μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 16-6-2014. Σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Ασπρόπυργο, την 30-6-2014. Σε μίνι μάρκετ στον Ασπρόπυργο, την 11-7-2014. Σε εταιρεία στις Αχαρνές, την 15-7-2014. Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν οι δράστες από τις ληστείες, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του 47χρονου, ξεκίνησε όταν από εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε πως γενετικό υλικό του δράση ταυτίζεται με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια του παραθύρου του συνοδηγού του οχήματος, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, κατά την διαφυγή τους από τον τόπο τέλεσης της πρώτης ανθρωποκτονίας σε βάρος του 41χρονου, καθώς και με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ζακέτα με κουκούλα, χρώματος γκρι, η οποία κατασχέθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης για την ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του 63χρονου, που εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Εξεταζόμενος, ο 47χρονος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία του 41χρονου, αλλά και του 63χρονου, περιγράφοντας τις πράξεις του με λεπτομέρειες, αναφέροντας ως κίνητρο τη ληστεία.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact