ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις

Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις των 5.000, 10.000, ακόμη και των 25.000 ευρώ μπαίνει από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με εγκύκλιο η οποία βάζει «πλαφόν» στις παρακρατούμενες εισφορές κύριας ασφάλισης.

Με βάση το έγγραφο του αρμόδιου υφυπουργού Νότη Μηταράκη τροποποιείται το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς μισθωτών και εργοδοτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό μισθωτού. Αυτό σημαίνει ότι διαμορφώνεται στις 6.500 ευρώ, με την ανώτατη μηνιαία εισφορά για την κύρια σύνταξη να ανέρχεται σε 866,45 ευρώ για τον εργοδότη και σε 433,55 ευρώ για τον μισθωτό (συνολικά, έως τα 1.300 ευρώ τον μήνα)

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών από εδώ και στο εξής εφαρμόζεται και επί πολλαπλής μισθωτής απασχόλησης ή έμμισθης εντολής όσον αφορά στην εισφορά ασφαλισμένου.

Με την τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Εργασίας μπαίνει τέλος στις «χρυσές» συντάξεις. Αυτό επειδή με δεδομένο πλέον το πλαφόν στις εισφορές του ΕΦΚΑ μπαίνει και «οροφή» στις κύριες συντάξεις, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν περίπου τις 3.000 ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact