ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τον Μάρτιο

Προς σταδιακή άρση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τελικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όπου βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, που θα μας συνοδεύει για καιρό.

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

Σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών-μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Το επόμενο διάστημα και έως το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να δούμε την πρώτη άρση περιορισμού που θα αφορά είτε τη χωρητικότητα στα μαγαζιά είτε τους καθήμενους. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως δεν είναι πιθανόν να δούμε ταυτόχρονα και τις δύο άρσεις, αλλά είτε τη μία είτε την άλλη.

Στις αρχές Μαρτίου, πάντως, δεν αποκλείεται να μην ισχύει κανένας περιορισμός. Δεδομένο, όμως, πρέπει να θεωρείται πως το τελευταίο μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση και φέτος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Με την άρση, ωστόσο, των περιορισμών που θα έχει ισχύσει πιθανότατα στη διασκέδαση, θα επέλθει και η απαραίτητη εκτόνωση. Με το πέρας της Αποκριάς, που θα συνδέεται πιθανότατα με την τελευταία απαγόρευση, θα έχουμε όπως όλα δείχνουν έναν Μάρτιο χωρίς περιορισμούς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact