ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ-α-τετ Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ


Στο «τραπέζι» το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα Εργασιακά και η Χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε την Τετάρτη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου, ανέπτυξαν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, τα Εργασιακά και τη Χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες. Η αιχμή της συζήτησης ήταν το Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα η κατάσταση στον ασφαλιστικό φορέα των επαγγελματιών και βιοτεχνών, τον ΟΑΕΕ και η ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης τόσο για τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, όσο και για τον ίδιο τον Οργανισμό.

Βεβαίως συζητήσαμε και το φορολογικό και τα τεράστια προβλήματα από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και για μια σειρά άλλων καίριων ζητημάτων όπως τη χρηματοδότηση και τη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Τα εργασιακά αποτέλεσαν επίσης ένα μεγάλο θέμα σε σχέση με την κατάργηση στην πράξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Ήταν ένα πολύ καλό κλίμα και σε θετική κατεύθυνση η όλη συζήτηση. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ορισμένα θέματα και φυσικά κάποιες διαφοροποιήσεις σε άλλα.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσω είναι ότι η ΓΣΕΒΕΕ δεν μιλάει με τους πολιτικούς φορείς συντεχνιακά, αλλά με πολιτικές θέσεις που αντιμετωπίζουν τα θέματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και τον εμπόρων και θέσεις που προάγουν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου του ελληνικού λαού».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact