ΚΟΣΜΟΣ

Τεταμένο το κλίμα στη Γαλλία: 20 πυροσβέστες βίαζαν επί δυο χρόνια μια έφηβη

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Γαλλία, καθώς επανεξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η υπόθεση σ3ξουαλικής κακοποίησης μιας γυναίκας, που ισχυρίστηκε ότι από τα 13 έως τα 15 της χρόνια τη βίαζαν 20 πυροσβέστες.

Η 25χρονη σήμερα γυναίκα λέει ότι διατηρούσε δεσμό με έναν εκ των δραστών, ο οποίος την είχε βοηθήσει το 2008 σε μια κρίση άγχους. Δέκα χρόνια μετά τα καταγγελλόμενα περιστατικά, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σ3ξουαλική κακοποίηση σε τρεις άνδρες, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο.

Η υπόθεση της «Ζυλί», όπως την αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ -αν και δεν είναι αυτό το πραγματικό της όνομα – έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις στη Γαλλία με βασικό αίτημα να εισαχθεί στη νομοθεσία όριο ηλικίας, που θα μπορεί ένα άτομο να διατυπώνει συναίνεση για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, όπως ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Βάσει του ισχύοντος νόμου για να καταγγείλει το θύμα βιασμό, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις, ειδάλλως ο κατηγορούμενος μπορεί να διωχθεί μόνον για σ3ξουαλική επίθεση.

Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει τα 15 ως ηλικία σεξουαλικής ωρίμανσης, αλλά δεν υπάρχει όριο ηλικίας κάτω από το οποίο ένας ανήλικος δεν μπορεί να θεωρεί ικανός για συναίνεση, πράγμα που σημαίνει ότι ένα παιδί δεν θεωρείται κατ’ ανάγκη θύμα βιασμού.

Η «Ζυλί» υποστηρίζει ότι ένας πυροσβέστης, ονόματι Πιερ, άρχισε να την πολιορκεί όταν εκείνη ήταν 13 ετών και προτού πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο κι άλλους 19 συναδέλφους του επί μία διετία. Τον Ιανουάριο του 2009 ο Πιερ φέρεται να επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος και να τη βίασε, ενώ η μητέρα της είχε βγάλει βόλτα το σκύλο. Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι τον Νοέμβριο του 2009 ο Πιερ εμφανίστηκε με στολή υπηρεσίας και την πήρε στο διαμέρισμά του, όπου κατέφθασαν άλλοι δύο συνάδελφοί του και τη βίασαν ομαδικά. Τουλάχιστον τρεις από τους πυροσβέστης παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την τότε έφηβη, αλλά υποστηρίζουν ότι έγινε με τη συγκατάθεσή της.

Η «Ζυλί», λέει ότι ήταν «τρομοκρατημένη και παραλυμένη από το φόβο της» την εποχή εκείνη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian οι άνδρες επισκέφθηκαν το σπίτι της 130 φορές σε διάστημα δύο ετών.

Η μητέρα της κοπέλας είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε: «Μάλιστα έφτιαχνα κέικ για τους πυροσβέστες», δήλωσε. Αναφορικά με τον Πιερ είπε ότι κατά τη γνώμη της «θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο, επειδή την είχε βοηθήσει τόσες φορές και είδε πόσο ευάλωτη ήταν». Η κατάσταση της υγείας της «Ζυλί» χειροτέρεψε μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της και μάλιστα αναγκάστηκε να παίρνει αγχολυτικά φάρμακα. Όταν σταμάτησε τη θεραπεία τον Ιούλιο του 2010 αποκάλυψε ό,τι συνέβαινε στη μητέρα της που προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία.

Προς το παρόν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σ3ξουαλική επίθεση σε τρία άτομα, αν και η εισαγγελία υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να καταδικαστούν και οι 20 πυροσβέστες για βιασμό. Στη Γαλλία η μέγιστη ποινή για σεξουαλική επίθεση είναι επτά χρόνια κάθειρξη, ενώ για βιασμό 20.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact