ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θα έχουμε ρεύμα με δελτίο το επόμενο διάστημα…»

Ζοφερές προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που επιχείρησε να «εξαφανίσει» τη λιγνιτική παραγωγή έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, είναι δεδομένο ότι οι βιομηχανίες και τα νοικοκυριά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως προέβλεψε, το επόμενο διάστημα οι πολίτες θα έχουν ρεύμα με… δελτίο!

«Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος και όχι μόνο στις βιομηχανίες. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα, όταν θα αυξηθεί η ζήτηση του ρεύματος, και αν έχουμε προβλήματα με τη ροή του φυσικού αερίου, θα έχουμε περίπου ρεύμα με δελτίο» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος».

Ο ίδιος έκανε λόγο για εμμονική στάση της κυβέρνησης στη μείωση της παραγωγής του λιγνίτη και σχολίασε ότι υπάρχει απόθεμα για μόλις 30 ημέρες: «Συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα» δήλωσε.

«H κυβέρνηση επιδοτεί πάλι τους ίδιους παίκτες της αγοράς»

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να λάβει μέτρα για την ενεργειακή κρίση: «Το ζήτημα της παρέμβασης της κυβέρνησης στην ουσία είναι μία έμμεση επιδότηση – χρησιμοποιώντας τους καταναλωτές – απευθείας στην χονδρική, στους τέσσερις παίκτες της αγοράς. Μια ανεξέλεγκτη διαδικασία αύξησης των τιμών και η κυβέρνηση επιδοτεί πάλι τους ίδιους παίκτες της αγοράς» τόνισε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το Υπ. Ανάπτυξης προβάλλει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αιτία αυξήσεων στο ρεύμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο οι εταιρείες ενέργειας έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός προκειμένου να εκτινάξουν τις τιμές: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επιπτώσεις.

Έρχεται κανονικά το φυσικό αέριο. Το ”παιχνίδι” γίνεται στη χονδρική και οι εταιρείες ενέργειας θησαυρίζουν με ανέλπιστα κέρδη».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact