ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θα έχουμε ρεύμα με δελτίο το επόμενο διάστημα…»

Ζοφερές προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που επιχείρησε να «εξαφανίσει» τη λιγνιτική παραγωγή έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, είναι δεδομένο ότι οι βιομηχανίες και τα νοικοκυριά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως προέβλεψε, το επόμενο διάστημα οι πολίτες θα έχουν ρεύμα με… δελτίο!

«Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος και όχι μόνο στις βιομηχανίες. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα, όταν θα αυξηθεί η ζήτηση του ρεύματος, και αν έχουμε προβλήματα με τη ροή του φυσικού αερίου, θα έχουμε περίπου ρεύμα με δελτίο» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος».

Ο ίδιος έκανε λόγο για εμμονική στάση της κυβέρνησης στη μείωση της παραγωγής του λιγνίτη και σχολίασε ότι υπάρχει απόθεμα για μόλις 30 ημέρες: «Συγκεντρώνουμε λιγνίτη στις αυλές για να μπορούμε να το κάψουμε όταν θα σταματήσει το φυσικό αέριο. Έχουμε αυτή την ώρα απόθεμα ενός μήνα» δήλωσε.

«H κυβέρνηση επιδοτεί πάλι τους ίδιους παίκτες της αγοράς»

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να λάβει μέτρα για την ενεργειακή κρίση: «Το ζήτημα της παρέμβασης της κυβέρνησης στην ουσία είναι μία έμμεση επιδότηση – χρησιμοποιώντας τους καταναλωτές – απευθείας στην χονδρική, στους τέσσερις παίκτες της αγοράς. Μια ανεξέλεγκτη διαδικασία αύξησης των τιμών και η κυβέρνηση επιδοτεί πάλι τους ίδιους παίκτες της αγοράς» τόνισε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το Υπ. Ανάπτυξης προβάλλει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως αιτία αυξήσεων στο ρεύμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο οι εταιρείες ενέργειας έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός προκειμένου να εκτινάξουν τις τιμές: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη επιπτώσεις.

Έρχεται κανονικά το φυσικό αέριο. Το ”παιχνίδι” γίνεται στη χονδρική και οι εταιρείες ενέργειας θησαυρίζουν με ανέλπιστα κέρδη».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact