ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θα είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα επενδύσουμε στην προστασία της βιοποικιλότητας»

«Παρά την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, θα είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που θα επενδύσουμε στην προστασία της βιοποικιλότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κατά την έναρξη της 12ης συνάντησης των Εθνικών Εστιακών Σημείων του πρωτοκόλλου για τη βιοποικιλότητα και τις ειδικώς προστατευόμενες περιοχές των Ηνωμένων Εθνών.

Επισήμανε δε, ότι «για τη χώρα μας, η αειφόρος ανάπτυξη στο θαλάσσιο περιβάλλον, η πράσινη οικονομία, ο αειφόρος τουρισμός στις ακτές και τα νησιά, η ύφεση της ανεργίας, είναι έννοιες που πάνε χέρι-χέρι με τη διατήρηση της θαλάσσιας και παράκτιας βιοποικιλότητας».

«Η θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα αποτελεί μέρος του φυσικού μας κεφαλαίου, που αποτελεί τη βάση της οικονομίας μας» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, συμπληρώνοντας ότι «η φθορά και η απώλειά της αποτελούν τροχοπέδη για τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση των απειλών απαιτείται «ανταπόκριση φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εφαρμογή εθνικών και περιφερειακών δράσεων, συμμετοχή και δέσμευση όλων των χωρών και όλων των φορέων και των χρηστών του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, συμπληρώνοντας ότι το κόστος της απώλειας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος που απαιτείται για τη διατήρηση της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν δέκα Εθνικά Πάρκα και Καταφύγια με παράκτια και θαλάσσια τμήματα και δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα που καλύπτουν 225.000 εκτάρια θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το θαλάσσιο τμήμα του δικτύου Natura 2000 στη χώρα μας καλύπτει 690.000 εκτάρια θάλασσας και ο συνολικός αριθμός των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών του Δικτύου ΝATURA ανέρχεται σε 225.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact