ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα ελέγχονται οι πολίτες για όσα γράφουν στα social media

Μετά την ομολογία – σοκ της κ. Γεροβασίλη σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο, το Μαξίμου αμέσως περνά στο επόμενο στάδιο, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει την παρακολούθηση των πολιτών.

Με στοχευμένο άρθρο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προβλέπεται η δημιουργία Επιτροπής που θα έχει το ρόλο του «μεγάλου αδελφού» και η οποία θα γίνει το μάτι και το αυτί του Μαξίμου για τα όσα γράφουν οι πολίτες στα social media την εκλογική περίοδο, με επίσημη δικαιολογία την πρόληψη των fake news.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 105 παράγραφος β του νέου νομοσχεδίου προβλέπεται η δημιουργία στο υπουργείο Εσωτερικών, ενός Εθνικού Εκλογικού Δικτύου, το οποίο θα λειτουργεί ως ενιαίο κέντρο συντονισμού για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου και των λοιπών ΤΠΕ στις εθνικής εμβέλειας εκλογικές διαδικασίες και τις υποδομές και πληροφοριακά συστήματα των φορέων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή τους.

Το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας «Επιτροπής για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου στις Εκλογικές Διαδικασίες», η οποία όπως αναφέρεται «παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου στις εκλογικές διαδικασίες εθνικής εμβέλειας. Η επιτροπή θα συσταθεί έπειτα από κοινή απόφαση που θα εκδώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης.

Η Επιτροπή θα «εισηγείται προς τους συναρμόδιους Υπουργούς την υιοθέτηση κανονιστικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της πρόληψης ψευδών ειδήσεων του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της διαφάνειας στη χρήση του διαδικτύου για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «η Επιτροπή συγκροτείται εντός 1 μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, ως πρόεδρο, υπαλλήλους των αρμόδιων οργανικών μονάδων των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπροσώπους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ανεξάρτητης αρχής για την προστασία προσωπικών δεδομένων και ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές της».

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει σωρεία θεμάτων. Αποτελείται από 112 άρθρα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την χορήγηση ιθαγένειας, την δυνατότητα προσλήψεων, τη δημιουργία δημοτικών σταθμών.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact