ΚΟΣΜΟΣ

“Θα γίνουμε Κορέα…” λέει ο Βρετανός Πρωθυπουργός “…αν βγούμε από την Ε.Ε!”

“Θα γίνουμε Κορέα…” λέει ο Βρετανός Πρωθυπουργός “…αν βγούμε από την Ε.Ε!”

Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Ότι η Βρετανία θα καταλήξει να είναι η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιεί σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν.

Ο Μπράουν τόνισε ότι η Βρετανία βρισκόταν στο σωστό δρόμο ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία να ξεπεράσει τη Γερμανία και να αναδειχθεί ως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, αλλά κάτι τέτοιο τίθεται σε κίνδυνο εάν η χώρα αποφασίσει την αποχώρησή της από την ΕΕ. Ο νυν πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε λιγότερο από 2 μήνες, στις 7 Μαΐου.

“Ώρα για αλήθειες…”

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια σχετικά με τις 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τις 25.000 εταιρείες, τις ετήσιες εξαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων λιρών και τις 450 δισεκατομμύρια λίρες σε εσωτερικές επενδύσεις που συνδέονται άμεσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε στο άρθρο του ο Μπράουν το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Guardian. «Και πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με το πώς η επιλογή του Χονγκ Κονγκ – ‘να αφήσουμε την Ευρώπη ώστε να ενταχθούμε στον Κόσμο’ – είναι στην πραγματικότητα η επιλογή της Βόρειας Κορέας, η οποία κατέληξε στο κρύο χωρίς φίλους, χωρίς επιρροή, με λίγες νέες εμπορικές συναλλαγές και ακόμα λιγότερες επενδύσεις», προειδοποίησε ο Μπράουν, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ.

Το Εργατικό Κόμμα του Μπράουν, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις απέχει μόλις ελάχιστες ποσοστιαίες μονάδες από τους Συντηρητικούς του Κάμερον, έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, εκτός κι εάν υπάρξει μια ουσιαστική μετατόπιση των εξουσιών από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ βρίσκεται στο 45%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία 4 χρόνια, σε αντίθεση με το 35% όσων επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact