ΚΟΣΜΟΣ

«Θα σας χτυπήσουμε»: Απειλούν ελληνικές ναυτιλιακές οι Χούθι

Το μήνυμα “Προετοιμαστείτε για επίθεση” που φέρονται να έχουν λάβει από τους Χούθι τουλάχιστον έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα αναδεικνύει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες σε περιοχές αναταραχής.

Οι εκκλήσεις για προσοχή και προετοιμασία αποτελούν σαφή ένδειξη της ανάγκης για αυξημένη ασφάλεια και προσοχή από τις εν λόγω εταιρείες.

Το μήνυμα “Προετοιμαστείτε για επίθεση” που φέρονται να έχουν λάβει από τους Χούθι τουλάχιστον έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες με πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα αναδεικνύει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες σε περιοχές αναταραχής. Οι εκκλήσεις για προσοχή και προετοιμασία αποτελούν σαφή ένδειξη της ανάγκης για αυξημένη ασφάλεια και προσοχή από τις εν λόγω εταιρείες.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, είναι ζωτικής σημασίας οι ναυτιλιακές εταιρείες να λαμβάνουν υπόψη τις απειλές και να λειτουργούν με γνώμονα την ασφάλεια του πληρώματος και των πλοίων τους. Η αντίληψη των κινδύνων και η εφαρμογή κατάλληλων μέτρων προστασίας μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή ή την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιθέσεων.

Είναι σημαντικό οι εταιρείες να διατηρούν επαφές με τις αρμόδιες αρχές και να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και απειλές στην περιοχή, προκειμένου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Η προληπτική δράση και η συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας μπορούν να συμβάλουν στην ασφαλή πλεύση των πλοίων σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο.

Απειλούν ολόκληρους στόλους

Οι προειδοποιήσεις μέσω email δείχνουν ότι οι αντάρτες Χούθι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους ευρύτερα και στοχεύουν ελληνικά εμπορικά πλοία με μικρή ή και καθόλου σχέση με το Ισραήλ, γράφει το Reuters.

Οι απειλές απευθύνονταν επίσης, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, σε ολόκληρους στόλους, αυξάνοντας τους κινδύνους για τα πλοία που εξακολουθούν να προσπαθούν να διασχίσουν την Ερυθρά Θάλασσα.

«Τα πλοία σας παραβίασαν την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης», έγραφε ένα email που εστάλη τον Ιούνιο από κυβερνητικό διαδικτυακό τομέα της Υεμένης σε δύο ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. «Ως εκ τούτου, θα επιβληθούν τιμωρίες σε όλα τα πλοία της εταιρείας σας … Με τους καλύτερους χαιρετισμούς, Ναυτικό της Υεμένης», πρόσθεταν οι συντάκτες.

Πάντως, αξιωματούχοι των Χούθι αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είχαν στείλει τα μηνύματα ή να προχωρήσουν σε οποιοδήποτε πρόσθετο σχόλιο, λέγοντας ότι πρόκειται για απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες.

Πηγή: lawandorder.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact