ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο: Τι έδειξε η νεκροψία

Σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια οφείλεται ο θάνατος του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο, σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που έγινε σήμερα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής και προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, δήλωσε πως ο νεαρός Θανάσης υπέστη καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα.

Ο καρδιολόγος της οικογένειας Παναγιώτης Ιακωβίδης, σε ανάρτησή του σημειώνει πως «Η τραγική και αναπάντεχη απώλεια της ζωής ενός νέου παιδιού, οφείλει να μας προβληματίζει όλους.

Πιο πολύ, όμως, οφείλει να βυθίσει σε περίσκεψη και αυτοκριτική όσους ανευθύνως, πρωίμως, βιαστικά και άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης, βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις. Την ίδια στιγμή που Γιατροί με απόλυτη γνώση του αντικειμένου τους διερευνούσαν με σοβαρότητα ένα τραγικό συμβάν, χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει και “διάγνωση”. Και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο δράμα για να κάνουν το “κομμάτι” τους.

Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα. Και στη συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, πρώτα γίνετσι η Ιστροδικαστική διερεύνηση και μετά και με βάση αυτή, μιλάμε για “αιτίες θανάτου”.

Ο τραγικός χαμός του Θανάση, από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ας γίνει μια νέα αρχή στη χρηστή διαχείριση λεπτών θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία».

Ο κ. Ιακωβής ενημερώθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τα ευρήματα. «Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρουν καρδιοαναπνευστικη ανακοπή, ισχαιμία του μυοκαρδίου και εικόνα πνευμονικού οιδήματος», δήλωσε στο LamiaReport, έχοντας πάρει την άδεια και την εντολή από την οικογένεια να μεταφέρει την επιστημονική του άποψη για την ξαφνική απώλεια του Θανάση.

«Η νεκροψία δεν έδειξε κάποια φλεγμονή ή κάποια άλλη ασθένεια της στεφανιαίας αρτηρίας για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Δυστυχώς ανάλογα επεισόδια μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε άνθρωπο, που μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί, χωρίς να έχει ποτέ πρόβλημα με την καρδιά του».

Όπως ανέφερε ο καρδιολόγος, ο άτυχος νέος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. «Προσωπικά δεν είχα εξετάσει ποτέ το Θανάση, η μητέρα του όμως που είναι εξαιρετική παθολόγος δεν είχε εντοπίσει ποτέ κάποιο καρδιολογικό θέμα. Σας είπα άλλωστε ότι και η ιατροδικαστική έκθεση δεν περιλαμβάνει κάτι παθολογικό στη στεφανιαία».

Με αφορμή δημοσιεύματα που ανέδειξαν την covid-19 ως αιτία θανάτου του νεαρού και κάποια πιο ακραία που έκαναν λόγο για παρενέργειες του εμβολίου ο κ. Ιακωβής ζήτησε να είμαστε συγκρατημένοι και κάποιοι να μην εκμεταλλεύονται ένα τέτοιο τραγικό γεγονός για να περνάνε τα δικά τους σενάρια.

«Ας μην ακούγεται και γράφεται ότι να ναι, από διάφορους πριν βγουν όσοι έχουν δει και έχουν εξετάσει, να μιλήσουν. Τα πρώτα ευρήματα δε δείχνουν αλλοιώσεις που σχετίζονται με την covid και καμιά από τις γνωστές και αντιμετωπίσιμες παρενέργειες των εμβολίων. Ας είμαστε προσεκτικοί σεβόμενοι τη μνήμη ενός θαυμάσιου παιδιού που έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να απαντηθούν τα ερωτήματα που μας βύθισαν στο βαρύ αυτό πένθος».

Σημειώνεται πως ο νεαρός Θανάσης Ζέρβας κατέρρευσε σε παραλία της Σίφνου. Ο νεαρός βρισκόταν τρεις ημέρες στο νησί, όπου έκανε διακοπές με τους φίλους του και κατέρρευσε μπροστά στην παρέα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας lamiareport.gr ο άτυχος νέος είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα άτομα και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

Από το πρωί της Τρίτης (27.07.2022) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και λίγο αργότερα πήγε και τους βρήκε. Ξαφνικά, έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Η σορός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (27/7) στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κηδεία του 23χρονου θα γίνει στις 6 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη (28/7) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact