ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιστρέφουν την χώρα στο παρελθόν

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται τις μεταρρυθμίσεις και η παραγωγική Ελλάδα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο»

Έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «επιστρέφουν τη χώρα στο παρελθόν», άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μηνυμά του προς τα στελέχη του κομμάτός του που συγκροτούν τα νέα όργανα του Ποταμιού σημειώνοντας: «Με αλλαγμένους τίτλους ζούμε συμπυκνωμένα όλα αυτά που μας βασανίζουν για δεκαετίες: Ανοργανωσιά – Κομματισμός – Παραοικονομία – Αδιαφάνεια – Διαπλοκή».

«Παίζουν καθυστέρηση. Οι Δημόσιες επιχειρήσεις παραδίδονται σε ανειδίκευτους κομματικούς φίλους που κυρίως νοιάζονται πώς θα μοιράσουν τα κονδύλια της διαφημιστικής τους προβολής», αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού και σημειώνει: «Τώρα μαθαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παζάρευε ακόμη και τις θέσεις των διευθυντών των εφημερίδων του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και του MEGA. Ζητούσε από τα κανάλια «να βρωμίσουν το Ποτάμι» και να προβάλουν χωρίς αντίλογο τα ψέματά του. Οι περισσότεροι το έκαναν και κάπως έτσι, πάνω στα κύματα του λαϊκισμού, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία. Και τώρα έχουν γαντζωθεί πάνω της με νύχια και με δόντια».

Σ΄άλλο σημείο ο κ. Θοεδωράκης ασκεί κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αρνούνται τις μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει ότι η παραγωγική Ελλάδα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο καθώς επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν για Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία ή Κύπρο και η παραγωγή σε πολλούς, άλλοτε κερδοφόρους κλάδους, έχει παγώσει. «Τώρα είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα ακόμα πιο δυνατά. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε σε αυτούς που είχαν κλειστά τα αυτιά τους στις φωνές της λογικής. Οι λύσεις δεν είναι ούτε αριστερές ούτε δεξιές. Οι λύσεις είναι χαρτογραφημένες από τις εμπειρίες της προοδευτικής Ευρώπης. Με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης θα φύγουμε μπροστά. Αρκεί οι δημιουργικές δυνάμεις να απελευθερωθούν από τα βαρίδια του κομματικού κράτους», παροτρύνει τα στελέχη του Ποταμιού και τα καλεί «να κάνουμε το Ποτάμι Κίνημα λαού. Οι τοπικές κοινωνίες μετά από τόσες διαψεύσεις έχουν ανάγκη έναν καθαρό λόγο. Όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν, όλοι αυτοί που απογοητευμένοι λένε «όλοι ίδιοι είναι», πρέπει να καταλάβουν ότι μόνοι μας φτιάχνουμε το μέλλον μας. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δε θα αλλάξει η χώρα.Καλή δουλειά σε όλους μας. Για τη Δικαιοσύνη- την Εργασία- την Παιδεία. Για την πατρίδα που ονειρευόμαστε».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact