ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Θα έπρεπε να μειωθούν οι φόροι έστω και συμβολικά

«Το πλεόνασμα έρχεται από την υπερφορολόγηση»

«Έστω και παραδειγματικά, έστω και συμβολικά, θα έπρεπε να μειωθούν οι φόροι στη χώρα» τόνισε σε παρέμβασή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του κόμματος, με θέμα «Που πάνε τα λεφτά μας;» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο «έστω και για πολύ μικρά ποσά» για αρχή, ώστε «να δοθεί το σύνθημα ότι αυτή είναι η κατεύθυνση» – και πρόσθεσε: «Και άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερους φόρους από εμάς, αλλά καμία χώρα δεν έχει όλους τους άλλους φόρους παραπάνω, απ’ ό,τι έχει η Ευρώπη». «Στην Ελλάδα συναντιούνται όλοι οι φόροι στην κορυφή» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημείωσε ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ένας από τους τρεις διαρθρωτικούς πυλώνες που θα σηματοδοτούσαν μια άλλη πολιτική, με τους άλλους δύο να είναι η διανομή των όποιων περισσευμάτων «σε αυτούς που είναι πρώτοι στην ανηφόρα και αυτοί είναι οι μακροχρόνια άνεργοι της ιδιωτικής οικονομίας» και η ενίσχυση με κάθε τρόπο της επενδυτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε επίσης, ότι είναι απαραίτητες «συμβολικές κινήσεις που θα έδιναν την αίσθηση στον κόσμο ότι υπάρχει μια διαφορετική μελέτη της οικονομικής πραγματικότητας», ασχέτως, όπως είπε, εάν πρόκειται για μικρά ή μεγάλα ποσά – κι έθεσε ζήτημα για τα «μυστικά κονδύλια» που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ και του ΥΠΕΘΑ, τα οποία ζήτησε να καταργηθούν.

«Το πλεόνασμα έρχεται από την υπερφορολόγηση» τόνισε ο – εκ των ομιλητών της εκδήλωσης – εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συντηρεί «ένα σύστημα που όλοι γνωρίζουν ότι έχει φτάσει στα όρια του», αντί να αλλάξει τις προτεραιότητές της.

«Το ερώτημα που τίθεται σε κάθε χώρα που αντιμετωπίζει κρίση, είναι σε ποιους τομείς θα ρίξει το βάρος για να βγει από αυτή» είπε ο κ. Τσιόδρας κι έφερε ως θετικά παραδείγματα τη Σιγκαπούρη και τη Φιλανδία, που επένδυσαν σε συγκεκριμένους τομείς, για να έχουν «μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια πίτα». «Όποια χώρα βρέθηκε σε κρίση αυτό έκανε» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Για την ανάγκη αναδιάρθρωσης τομέων, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται ως τώρα «στο απυρόβλητο» ώστε να απελευθερωθούν πόροι για πιο παραγωγικές δραστηριότητες, μίλησε μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου.

Ο επιχειρηματίας Θεοχάρης Καζαντζίδης, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ρουχισμού στον οποίο δραστηριοποιείται, και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact