ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα

Το τέλος του κόσμου το 2012, ευγενική χορηγία των Μάγια

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα - Εικόνα4

Συνωμοσιολόγοι ερευνητές του πολιτισμού των Μάγια πυροδότησαν την πρόσφατη υστερία του 2012 για το επικείμενο τέλος της ανθρωπότητας, καθώς το ημερολόγιο των γηγενών Μεσοαμερικανών τέλειωνε λέει ακριβώς εκεί! Το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγια καλύπτει μια περίοδο 5.125 περίπου ετών, ξεκινώντας το 3114 π.Χ., και ορίζει ως τέλος ενός ιστορικού κύκλου 400 ετών την 21η Δεκεμβρίου 2012.

Οι Μάγια ποτέ δεν είπαν φυσικά ότι το 2012 θα ερχόταν η Αποκάλυψη, ισχυρίστηκαν απλώς ότι θα μηδένιζε το χρονόμετρο, όπως ακριβώς και ένα αυτοκίνητο όταν φτάσει στα 99.999 χιλιόμετρα: ο μηδενισμός δεν σημαίνει το τέλος της ζωής του, αλλά ότι έχει αγγίξει τα 100.000 χιλιόμετρα. Κάτι που ξέχασαν βολικά να αναφέρουν οι συνωμοσιολόγοι εγκαινιάζοντας μια παγκόσμιας απήχησης ραδιουργία που επηρέασε τις τέσσερις γωνιές της οικουμένης.

Ο μεσοαμερικανικός πολιτισμός δεν προφήτευσε το τέλος της ανθρωπότητας, εμείς το κάναμε αυτό και μάλιστα αρκετούς αιώνες μετά τους Μάγια. Ούτε μυστηριώδης πλανήτης συγκρούστηκε με τη Γη ούτε η περιστροφή του πλανήτη μας αντιστράφηκε, κατά τα δημοφιλή σενάρια, κι έτσι σε περίπτωση που δεν είναι σαφές, το ημερολόγιο δείχνει πια τέλη του 2015 και είμαστε όλοι εν ζωή. Αν έκανε ένα καλό η φερόμενη προφητεία των Μάγια, αυτό ήταν στο Χόλιγουντ που έσπευσε να φτιάξει το block buster «2012»…

Τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα - Εικόνα5

Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να βρουν όπλα μαζικής καταστροφής στο οπλοστάσιο του Ιράκ λογίζεται πια ως η μεγαλύτερη γκάφα στην κατασκοπευτική ιστορία των ΗΠΑ, λειτουργώντας ταυτοχρόνως ως τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση Μπους ψευδόταν σκοπίμως για να εισβάλει στη χώρα ως γενικός δερβέναγας της περιοχής. Αν και κάποιοι δεν μπόρεσαν να δεχτούν την εκκωφαντική αυτή ήττα και έψαξαν αμέσως για εναλλακτικά σενάρια αναφορικά με το τι έκανε ο Σαντάμ τα πυρηνικά του.

Κι έτσι στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του νέου αιώνα κυκλοφόρησε η δημοφιλέστερη θεωρία ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο του Χουσεΐν φυγαδεύτηκε στη Συρία, όταν ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ, στρατηγός Σαντά, είπε στο δίκτυο Fox το 2006 ότι τον Μάρτιο του 2003 «τα όπλα μαζικής καταστροφής μετακινήθηκαν από αέρα και στεριά, 56 φορτία με jumbo 747 και άλλα 27, αφού καμουφλαρίστηκαν ως εμπορευματοκιβώτια, με φορτηγά και εμπορικά αεροσκάφη στη Συρία».

Μόνο που η «παραδοχή» του στρατηγού είχε τα προβληματάκια της, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να λάμβανε χώρα μιας τέτοιας έκτασης επιχείρηση κάτω από τις μύτες Αμερικανών και ΝΑΤΟ που επιτηρούσαν την περιοχή, την ίδια ώρα που ξέρουμε ότι οι σχέσεις των Ιρακινών και των Σύριων δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Αλλά και ο ίδιος ο Σαντάμ θα ήταν κομματάκι απίθανο να διέθετε τέτοιο οπλοστάσιο και να μην το χρησιμοποιούσε για την άμυνα της χώρας του από την αμερικανική εισβολή.

Κατά τα λόγια των επιτελαρχών των ΗΠΑ, η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από τον αμερικανικό στρατό, καθώς αντίστοιχες επιχειρήσεις ήταν σε πλήρη ανάπτυξη στο Αφγανιστάν, και το ίδιο το Ιράκ ήταν σε στενό κλοιό. Όπως το είπε εξάλλου και ο αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού Kris Alexander: «Αν κάτι μετακινούνταν, για παράδειγμα ένα κομβόι με κατεύθυνση τη Συρία, θα εντοπιζόταν και θα εξολοθρευόταν».

Σύμφωνα με άλλο σενάριο, ήταν οι Ρώσοι αυτοί που βοήθησαν τον Σαντάμ να ξεφορτωθεί τα αποδεικτικά του πυρηνικού του οπλοστασίου. Τώρα είναι η διαβόητη ελίτ του ρωσικού στρατού, οι ειδικοδυναμίτες της Spetsnaz, που ανέλαβαν τη μεταφορά των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής κάτω από τις μύτες του ψυχροπολεμικού εχθρού τους, καταστρέφοντας κάθε ίχνος τους σε απόμερες περιοχές Συρίας και Λιβάνου. Και το έκαναν για να συγκαλύψουν την εμπλοκή της Ρωσίας στην ανάπτυξη του χημικού και βιολογικού οπλοστασίου του Σαντάμ. Κι αν έχει πράγματι αποδειχτεί ότι οι Ρώσοι ενεπλάκησαν όντως σε περιστατικά λαθρεμπορίου όπλων από το Ιράκ λίγο πριν από τον πόλεμο του 2003, ήταν πάντα συμβατικά όπλα και εκρηκτικές ύλες. Άλλα σενάρια θέλουν τα όπλα μαζικής καταστροφής να μεταφέρονται στο Πακιστάν, ενώ ακόμα και σενάριο με τρία πλοία που τα έχουν κλεισμένα στα αμπάρια τους και βολτάρουν ανενόχλητα στον Ινδικό Ωκεανό έχει υποστηριχθεί!

Όσο για τον λόγο που οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τα όπλα μαζικής καταστροφής του Χουσεΐν για να εισβάλουν στη χώρα, δεν ήταν για να ελέγξουν τις πετρελαιοπηγές, δεν ήταν για να βάλουν πόδι στη Μέση Ανατολή, αλλά για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αστρική πύλη που υπάρχει στο Ιράκ!Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact