ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα

Δεν είναι δα και πολύς ο καιρός που πέρασε από το τέλος του περασμένου αιώνα, όταν η ανθρωπότητα ανοίχτηκε με γενναιότητα σε μια εποχή που λίγη σχέση θα θέλαμε να έχει με τον διαβόητο, σκοτεινό και κατάφωρα φονικό 20ό αιώνα.

Πολύ πριν το Ισλαμικό Κράτος αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ φιγουράρει ως σοβαρός ρεπουμπλικανός υποψήφιος (κάτι που θα φάνταζε ως θεωρία συνωμοσίας αν διατυπωνόταν ως υπόθεση λίγα χρόνια πρωτύτερα!), ο νέος αιώνας δεν αποδείχτηκε καθόλου πιο λογικός σε όρους κριτικής γεγονότων και απόδοσης ευθυνών, μιας και τα σκοτεινά συνωμοσιολογικά σενάρια είναι προφανώς πιο επίμονα και ανθεκτικά από τον Ορθό Λόγο.

Κι έτσι ένα νέο κύμα θεωριών χτύπησε την οικουμένη, το οποίο προστέθηκε στην ήδη γνωστή παλίρροια των αναρίθμητων πλεκτανών και ραδιουργιών που εξυφαίνουν οι μαύρες σέχτες του πλανήτη, απασφαλίζοντας ένα πρωτοφανές τσουνάμι σκοτεινής παραζάλης και πλήρους καταποντισμού της λογικής.

Έτσι όμως δουλεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας, με σταδιακή δολιοφθορά, καθώς βρίσκονται πάντα μεταξύ των εφήμερων φημών που ακολουθούν ένα γεγονός και της κοπιώδους και χρονοβόρας ιστορικής αλήθειας, καλύπτοντας ένα νοηματικό κενό που προσφέρεται για ανέξοδες εξηγήσεις χωρίς άμεση συσχέτιση με την πραγματικότητα.

Κι έτσι ο 21ος αιώνας, παρά τα μόλις 15 χρονάκια του, πρόλαβε να δει νέες θεωρίες συνωμοσίας να γεννιούνται, στέλνοντας τη σκοτεινή ερευνητική δράση σε νέα δυσθεώρητα επίπεδα…

Οι παγκόσμιοι χημικοί αεροψεκασμοί

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα - Εικόνα

Οι συμπυκνωμένες εξατμίσεις του νερού που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν είναι καθόλου αθώες, καθώς περιέχουν τοξικούς χημικούς και επικίνδυνους βιολογικούς παράγοντες που απελευθερώνονται επίτηδες στην ατμόσφαιρα για τον έλεγχο της συνείδησης και τη μαζική πλύση εγκεφάλου των λαών. Άλλη μια διαβόητη πλεκτάνη της Νέας Τάξης Πραγμάτων να κρατά τα έθνη καθυποταγμένα, καθώς ο σκιώδης έλεγχος των κυβερνήσεων της Δύσης δεν είναι προφανώς αρκετός για την παγκοσμιοποιημένη σέχτα των λίγων και εκλεκτών.

Η θεωρία των χημικών αεροψεκασμών γνώρισε μια νέα δυναμική τον 21ο αιώνα, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικές αναφορές και επιστημονικές εκθέσεις συμφωνούν εδώ ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στα ουράνια ίχνη των αεροσκαφών. Κι όμως, οι αεροψεκασμοί αποτελούν ένα καλό κομμάτι της καθημερινότητάς μας που οι περισσότεροι δεν δίνουμε καν σημασία, όχι όμως και ο σωστός συνωμοσιολόγος.

Γιατί αυτός, ξεκινώντας από το 1996, έκανε τα πάντα για να αποδείξει ότι τα δυτικά κράτη ελέγχουν τις συνειδήσεις των πολιτών, με το πράγμα να φτάνει στο απροχώρητο μεταξύ 2000-2009, όταν οι αεροψεκασμοί μετατράπηκαν στη δημοφιλέστερη θεωρία συνωμοσίας του κόσμου, με καθολική μάλιστα εφαρμογή, μιας και τους βλέπουμε παντού στον πλανήτη!

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις λευκές γραμμές στον ουρανό τόσο απειλητικές για τον φιλήσυχο πολίτη; Μα τα τόσα σενάρια που τις εμπλέκουν σε όλων των λογιών τα κακά και φριχτά φυσικά…

Τα επίσημα βρετανικά X-Files

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα - Εικόνα1

Οι εξωγήινοι και τα πεπραγμένα τους στη Γη δεν είναι φυσικά νέα ιστορία, καθώς η υστερία κρατά από το Ρόσγουελ ακόμα και τη διαβόητη Area 51 της αμερικανικής Νεβάδα. Λάδι στην άσβεστη φωτιά του συνωμοσιολογικού μύθου έριξε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στις 14 Μαΐου 2008, όταν στην ιστοσελίδα των Εθνικών Αρχείων της Αγγλίας ανέβηκαν 80 απόρρητα μέχρι πρότινος ντοκουμέντα που αφορούσαν σε θεάσεις ΑΤΙΑ της περιόδου 1978-1987. Κάπου 200 ακόμα δημοσιεύτηκαν μέχρι το 2013, περιλαμβάνοντας σχέδια, φωτογραφίες, ακόμα και επίκαιρες ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρά το γεγονός ότι τα διαβόητα «UFO Files» του βρετανικού κράτους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τις επιστολές που απέστειλε το ανήσυχο κοινό σε κρατικούς αξιωματούχους αλλά και η επικοινωνία υπουργού Αμύνης και Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν ήθελαν και πολύ οι συνωμοσιολόγοι να βρουν πρόσφορο έδαφος για την αναζωπύρωση του μύθου των εξωγήινων που βολτάρουν ανενόχλητοι στον γήινο ουρανό.

Οι ιπτάμενοι δίσκοι που, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, περιηγήθηκαν με χάρη πάνω από το Λίβερπουλ και το Λονδίνο γνώρισαν μεγάλες δόξες στα γραπτά των συνωμοσιολόγων, καθώς ο λόγος τους απέκτησε πια κύρος και αξιοπιστία με τη σφραγίδα της αγγλικής κυβέρνησης! Παρά το γεγονός ότι πουθενά στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο…

Το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα - Εικόνα2

Όλοι ξέρουμε ότι ένας σεισμός μεγέθους 9 ρίχτερ πυροδότησε τα θεόρατα κύματα που σκότωσαν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στη Νότια Ασία, σωστά; Λάθος, αν πιστέψουμε τουλάχιστον το Al-Jazeera και άλλα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης του αραβικού κόσμου. Αλλά και τα τόσα συνωμοσιολογικά σενάρια φυσικά.

Ήταν λοιπόν οι ΗΠΑ και η Ινδία που προκάλεσαν το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού με τη βοήθεια της απόρρητης ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας που κατέχουν. Κατ’ άλλους, τα φονικά κύματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια πυρηνικού πειράματος της Ινδίας, με τη βοήθεια Αμερικής και Ισραήλ αυτή τη φορά, καθώς Ινδία και Πακιστάν μάχονται για την πυρηνική πρωτοκαθεδρία στην περιοχή και, σύμφωνα με αιγυπτιακές και μεσανατολικές εφημερίδες, η Ινδία απέκτησε προωθημένη ατομική τεχνολογία από το αμερικανο-ισραηλινό λόμπι. Γιατί έγινε το πείραμα; Μα για να «εξολοθρευτεί η ανθρωπότητα», ξεκινώντας από μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες μουσουλμανικές γωνιές της νοτιοανατολικής Ασίας, πράγμα καθόλου τυχαίο, σημειώνουν με νόημα οι «ερευνητές».

Τα συνωμοσιολογικά σενάρια που δεν λένε να κοπάσουν ισχυρίζονται ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε εκ των προτέρων τι θα συμβεί, γι’ αυτό και πρόλαβε να εκκενώσει τη ναυτική της βάση στη νήσο Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού, καθώς όλο το αμερικανικό πλήρωμά της διέφυγε τον κίνδυνο χωρίς αμυχή! Όχι ότι εξαντλούνται εδώ οι θεωρίες, καθώς οι συνωμοσιολόγοι έχουν τον τρόπο τους με τη σκοτεινή φαντασία. Από εξωγήινους που επέφεραν την τραγωδία για να διορθώσουν την ασταθή πλανητική περιστροφή της Γης(!) μέχρι και την αυστραλιανή (αλλά και την ταϊλανδέζικη) κυβέρνηση που δεν ανταποκρίθηκε επίτηδες στην ενημέρωση για τον επικείμενο σεισμό, οι ανατρεπτικές υποθέσεις δεν λείπουν…

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ψέμα (ή εν πάση περιπτώσει κατασκευασμένη)

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα - Εικόνα3

Μπορεί οι επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει φτάσει στα «κόκκινα» και το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει γενικευτεί, οι συνωμοσιολόγοι ξέρουν όμως καλύτερα, πιστεύοντας ότι η όλη κουβέντα για το global warming είναι κατασκευασμένη στο πολιτικό εργαστήριο για να προετοιμαστούν οι λαοί για ακόμα πιο αυταρχική και απολυταρχική διακυβέρνηση. Με την απειλή του αφανισμού της ζωής και του ανθρώπου να επικρέμεται σαν φάντασμα πάνω από τα κεφάλια μας, θα είναι σαφώς πιο εύκολο να δεχτούμε ακόμα βαρύτερες φορολογίες, περισσότερο έλεγχο και κατασκόπευση αλλά και τόσα ακόμα ακραία μέτρα που θα περιορίσουν την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.

Τα σενάρια παραθέτουν μάλιστα και μια σειρά από αναπάντεχα (αν και μεμονωμένα) καιρικά δεδομένα, όπως μια μικρή πτώση στην παγκόσμια θερμοκρασία το 2014 αλλά και μια φαινομενική σταθεροποίηση στην ανοδική πορεία της θερμοκρασίας από το 1998. Ο προπαγανδισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη και το ρίξιμο της ευθύνης στον ανθρώπινο παράγοντα, μας λένε οι σκεπτικιστές της λογικής, που γίνεται από κυβερνήσεις και επιστημονικούς φορείς για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι απλά βιτρίνα για την υιοθέτηση σφιχτών πολιτικών που δεν θα μπορούσαν να περάσουν αλλιώς.

Κι αν όλα αυτά δεν σε πείθουν, υπάρχει η πάναπλη και αναντίρρητη αλήθεια στο πλευρό του συνωμοσιολόγου που κλείνει κάθε άπιστο στόμα: υπεύθυνος για τη θερμοκρασία της Γης είναι αποκλειστικά ο Ήλιος και ό,τι κι αν κάνει ο άνθρωπος δεν μπορεί να το επηρεάσει αυτό! Ο πλανήτης υπάρχει εξάλλου δισεκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος πάνω του, τι μπορεί λοιπόν να κάνει σε κοσμικούς όρους η ανθρώπινη μυγούλα; Ο ήλιος προκαλεί, αν προκαλεί, την υπερθέρμανση, πάει και τέλειωσε…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact