ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Η χώρα χρειάζεται ένα σοκ

«Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα, χωρίς αλλαγές, δεν πάμε πουθενά»

«Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο ένα σοκ στη χώρα. Οι αλλαγές πρέπει να είναι σαρωτικές, αν θέλουμε να βγούμε από το τέλμα που ζούμε», τόνισε σε συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της “Δημοκρατικής Ευθύνης” Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα «σοκ» στο πολιτικό σύστημα κι «όχι ένα «ηλεκτροσόκ», όπως αυτό που «έδωσαν στο λαό», οι κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας.

«Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα, χωρίς αλλαγές, δεν πάμε πουθενά» είπε ο Χάρης Θεοχάρης και υπογράμμισε ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση και αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, χωρίς απολύσεις, αλλά με αξιοκρατία, μικρό και ευέλικτο επιτελικό κράτος, φορολογία στο επίπεδο του 20% σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, ΦΠΑ, θεσμική θωράκιση, ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, επαναπατρισμός κεφαλαίων και η ενίσχυση της ρευστότητας.

Για το τελευταίο, υποστήριξε ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», με τη δημιουργία «bad bank», που θα τα απορροφήσει, εκδίδοντας ομόλογο εξωτερικού, στα οποίο μπορούν να επενδύσουν και ‘Έλληνες του εξωτερικού, για να απελευθερωθούν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, «στα χνάρια των προηγούμενων», είναι «πολύ φοβισμένη» για να κάνει τις ρυθμίσεις που απαιτούνται.

«Η ιδιωτικοποίηση, δηλαδή, των «ασημικών» του δημοσίου, όπως θα έλεγε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να ρυθμίσει και να λύσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας της Δ.Ε. με άλλα κόμματα, ή μετακίνηση του ίδιου σε άλλο κόμμα, σημειώνοντας ότι η Δ.Ε. δημιουργήθηκε για να πει ότι «υπάρχει ο δρόμος της εθνικής αξιοπρέπειας» και ότι «μπορούμε να πούμε όχι στις διαπραγματεύσεις, στους εταίρους μας και να βάλουμε μια τάξη» και μετά να φτιάξουμε ένα «ισχυρό κοινωνικό κράτος» που θα στηρίζει όχι μόνο τους φτωχούς, αλλά και τη «μεσαία τάξη».

Πρόσθεσε, ότι από τις δημόσιες συμβάσεις σταδιακά σε βάθος διετίας μπορούν να εξοικονομηθούν 4 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2 δισ. να πάνε στο κοινωνικό κράτος και τα άλλα 2 δισ. για την μείωση της φορολογίας.

«Όχι, δεν βλέπουμε προς τη ΝΔ, δεν βλέπουμε προς το ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπουμε προς το ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο» είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

Για την διαμαρτυρία των γονέων στο Ωραιόκαστρο σημείωσε ότι είναι ένα φαινόμενο «πάρα πολύ ανησυχητικό» και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε μπορούμε να στερούμε το αγαθό της εκπαίδευσης σε παιδιά, για τον οποιοδήποτε λόγο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact