ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα

«Επιδόθηκε σε μία επικοινωνιακή προπαγάνδα… περί γραβάτας»

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα. Αντί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά, έβαλε το κομματικό πάνω από το εθνικό συμφέρον και επιδόθηκε σε μία επικοινωνιακή προπαγάνδα… περί γραβάτας με μοναδικό κριτήριο να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία .

Προτείνει εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντικρούσει πιο αποτελεσματικά αντικοινωνικές πολιτικές και απαράδεκτα αιτήματα ορισμένων εταίρων καθώς οι πολίτες είναι σήμερα δικαίως εξοργισμένοι τόσο από ορισμένους δανειστές όσο και από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. « Για να βγούμε από τα μνημόνια απαιτείται μία υπεύθυνη πολιτική με σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε δράση, διεκδίκηση, δημιουργία και όλα αυτά μαζί σε ευκαιρία για τη χώρα», υποστηρίζει.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία θα οδηγήσει στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ώστε να υπάρξει η εθνική συνεννόηση.

Τονίζει ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλει να παρουσιάσει μία ξεκάθαρη προοδευτική πρόταση «για το τι κάνουμε όσο είμαστε στα μνημόνια, πώς βγαίνουμε από αυτά και τι πολιτικές προτείνουμε για μετά. Απαιτείται ένας σύγχρονος πολιτικός λόγος προσαρμοσμένος στις ανάγκες του σήμερα και όχι του παρελθόντος. Οι λογικές “επιστροφής στο σπίτι” δεν θα αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ο χώρος για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα χρειάζεται ενότητα και ανανέωση. Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα. Μόνο με μία τέτοια λογική μπορούμε να σπάσουμε τους φραγμούς για να εκφράσουμε ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα».

Επίσης επαναλαμβάνει και πάλι τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων και της μεταβατικής ομοσπονδιακής πολυκομματικής δομής, μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact