ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέση στις Βρυξέλλες (!) για τον Χρυσαυγίτη που χτύπησε αστυνομικό


Ο λόγος για τον 28χρονο Αλέξανδρο Λύρη, βασικό στέλεχος του Μετώπου Νεολαίας του κόμματος

Με μία θέση στις Βρυξέλλες και στο πολιτικό γραφείο του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη, φαίνεται πως «επιβραβεύτηκε» ο νεαρός νταής του ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα πρόσφατα επεισόδια κατά αστυνομικών και φωτορεπόρτερ έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Ο λόγος για τον 28χρονο Αλέξανδρο Λύρη, πολιτευτή της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, και βασικό στέλεχος του Μετώπου Νεολαίας του κόμματος.

Ο θερμόαιμος Λύρης, που θεωρείται «πουλέν» του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη,  ανέλαβε θέση επιστημονικού συνεργάτη του κ.Φουντούλη στις Βρυξέλλες, μετά από υπόδειξη του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό  εκπροσώπου τύπου του ακροδεξιού κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, πως ίδιος, ήταν και φίλος του Γιώργου Φουντούλη, του νεαρού Χρυσαυγίτη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μαζί με τον Μάνο Καπελώνη, από την τρομοκρατική οργάνωση  «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του κ.Φουντούλη, ήταν κεντρικό πρόσωπο στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 4 Ιουλίου έξω από το Εφετείο Αθηνών, κατά την προσαγωγή του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.   

Σύμφωνα με φωτογραφίες και πλάνα από τα επεισόδια, ο Λύρης εμφανίζεται να επιτίθεται σε άνδρα των ΜΑΤ και με … κεφαλοκλείδωμα τον «ξάπλωσε» στο έδαφος. Μετά το επεισόδιο, όρμησε και χάθηκε μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποίηση του Λύρη από το οπτικό υλικό που έχει στη διάθεση της  ΕΛ.ΑΣ είναι σε εξέλιξη.

Πάντως με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης, δικαιολόγησε τα «νταηλίκια» του συνεργάτη του στο Εφετείο, λέγοντας πως «έπραξε με τον τρόπο που έπραξε γιατί βρισκόταν σε άμυνα». Όσον αφορά τα προσόντα με τα οποία προσελήφθη, ο ακρδοξιός ευρωβουλευτής σημείωσε πως δεν τον επέλεξε για τις ικανότητές του στο κατς, αλλά γιατί είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και διότι «πρόκειται για έναν μορφωμένο και πτυχιούχο νέο». 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact