ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ από φοιτητές που μένουν στις εστίες [εικόνες]

Συνέχεια στις διαμαρτυρίες τους και αυτή την εβδομάδα δίνουν οι οικότροφοι των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, όπου έχει διακοπεί η σίτιση στα δύο εστιατόρια εδώ και δύο εβδομάδες, εξαιτίας της λήξης και μη ανανέωσης της σύμβασης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) με την εργολαβική εταιρεία.

Οι οικότροφοι φοιτητές των τεσσάρων εστιών του ΑΠΘ πραγματοποίησαν σήμερα νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Α’ κτίριο των Εστιών και πορεία διαμαρτυρίας στο ΥΜΑ-Θ, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία των εστιατορίων για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 1.500 οικότροφων, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.

«Το πρόβλημα αφορά όλες τις φοιτητικές εστίες της χώρας, όπου κατά τόπους οργανώνονται διαμαρτυρίες. Θέλουμε να λειτουργήσουν άμεσα τα εστιατόρια, να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να διευθετηθεί το πρόβλημα με τους 220 δικαιούχους φοιτητές που δικαιούνται διαμονή στις εστίες, αλλά παραμένουν έξω από αυτές, επειδή δεν χωράνε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου.

Όπως εξήγησε, το ζήτημα με την ανάληψη εργολαβιών στη σίτιση των εστιών επηρεάζει και την υπόλοιπη ομαλή λειτουργία των κτιρίων τους, τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε βλάβες και θέρμανση.

«Η διακοπή σίτισης στα εστιατόρια των φοιτητικών εστιών ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και από τότε έχουμε απευθύνει τα αιτήματά μας στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στην διεύθυνση των εστιών και στο ΥΜΑ-Θ, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση ή ενημέρωση για το πρόβλημα» πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Έξω από το ΥΜΑΘ υπήρχαν και μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό στην είσοδο του υπουργείου.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact