ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης: Πότε περιμένουμε την κορύφωση των κρουσμάτων

Για την άνοδο του ιικού φορτίου στην Αττική και πόσο πρέπει να μας προκαλεί ανησυχία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης .

Οι μετρήσεις μέχρι και χθες συνεχίζουν να δίνουν υψηλό φορτίο ανάλογου με την προηγούμενη εβδομάδα επομένως είναι η εικόνα που είχε διαμορφωθεί με την προηγούμενη εβδομάδα, με τις προηγούμενες μετρήσεις, που είχαμε για την εκτεταμένη διασπορά την οποία είχαμε αναφέρει, τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε ότι δεν θα διακινδύνευε να υπολογίσει τα ενεργά κρούσματα γιατί «υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες πλέον από τη βιβλιογραφία εξαιτίας και των νέων γενικά μεταλλάξεων, διότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς ο πληθυσμός αυτός των νέων στελεχών πόσο ιικό φορτίο αποθέτει στο αποχετευτικό σύστημα.

Ωστόσο, δεν έχει αλλάξει η εικόνα από αυτούς τους υπολογισμούς που είχαμε κάνει για την εκτίμηση περίπου 100.000 φορέων. Αυτό βέβαια έχει μεγάλη επισφάλεια. Μόνο ως τάξη μεγέθους θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Όπως πρόσθεσε: Οι μετρήσεις δεκαπέντε ημερών πριν, έδειξαν μια αύξηση 70%-80% στον μέσο όρο σε σχέση με 3 εβδομάδες πριν.

Αυτό ήδη άρχισε να αποτυπώνεται από την αύξηση των εισαγωγών αυτήν την εβδομάδα στα νοσοκομεία. Αυτό, λοιπόν, που είδαμε, την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και εξακολουθούμε αυτήν τη στιγμή να παρατηρούμε στα λύματα, ενδέχεται να αποτυπωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα ή στις επόμενες δέκα ημέρες.

Οπότε περιμένουμε την κορύφωση, ενδεχομένως, των κρουσμάτων σε 15-20 ημέρες από τώρα ή ίσως και λίγο περισσότερο, υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact