ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με δεύτερο αυτοκίνητο στην καταδίωξη του Περάματος

Ερωτηματικά δημιουργεί η παρουσία ενός δεύτερου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που κατέληξε στους πυροβολισμούς των αστυνομικών και στο θάνατο ενός 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που κυνηγούσαν το άσπρο αυτοκίνητο, ένα νέο όχημα, ένα κυπαρισσί Scoda προσπαθούσε να ανακόψει την πορεία του κλεμμένου αυτοκινήτου.

«Κάποια στιγμή, καθώς κινούμασταν στην Λ. Αθηνών, μας προσπέρασε ένα αυτοκίνητο SCODA OCTAVIA χρώματος κυπαρισσί ή ποντικί, δεν θυμάμαι καλά.

Το OCTAVIA μας πέρασε από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και εμάς και το HYUNDAI που ακολουθούσαμε και μπήκε μπροστά από το HYUNDAI με σκοπό να του κλείσει τον δρόμο με φρενάρισμα και να σταματήσει. Το HYUNDAI συνέχισε την πορεία του ακόμη και με μικρότερη ταχύτητα.

Φτάνοντας στην έξοδο της Λ.Αθηνών για Λ.Σχιστού – Σκαραμαγκά, εγκλωβίστηκε από αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τον δρόμο και έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει ευθεία και αναγκάστηκε να πάρει την έξοδο δεξιά για Λ. Σχιστού- Σκαραμαγκά που σας λέω» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο αστυνομικός.

Ωστόσο όπως συμπλήρωσε: «Από εκεί συνέχισε για Πέραμα και κατέληξε στην οδό Ελπίδος. Ανεβαίνοντας την οδό Ελπίδος, στο τέλος της οδού, επιχείρησε να κατευθυνθεί αριστερά στην οδό Φρίξου αλλά την πορεία του εμπόδισε ένα αστικό λεωφορείο το οποίο κατέβαινε την ανωτέρω οδό.

Έτσι το HYUNDAI αναγκάστηκε να σταματήσει και παρέμεινε για 23 δευτερόλεπτα ακίνητο. Αμέσως σταματήσαμε και εμείς από πίσω. Εγώ πήδηξα από τη μηχανή και ξεκίνησα να δίνω εντολές, φωνάζοντας να βγουν οι επιβαίνοντες από το όχημα με τα χέρια ψηλά, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα του υπαρχιφύλακα….»

Πέραμα: Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Πέραμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου Εισαγγελέα».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact