ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την Εύα Καϊλή: Συνελήφθη ή κρατείται;

Σε τεράστια αναμονή βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη για τις επίσημες ανακοινώσεις στην υπόθεση της διαφθοράς στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη γεύση για τις εξελίξεις αναμένεται να λάβει η Ευρώπη σε λίγες ώρες, μέσα στο απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να ξεκαθαρίσει έστω και λίγο το τοπίο το οποίο παραμένει αρκετά θολό.

Στο μεταξύ, άγνωστο είναι αν η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου συνελήφθη ή απλά προσήχθη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με μετρητά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό που περιείχαν.

Σύμφωνα με την DW η κ. Καϊλή έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει προσαχθεί. Από την πλευρά της, η εφημερίδα Le Soir κάνει λόγο για επ’ αυτοφώρω σύλληψη τόσο της ίδιας όσο και τους πατέρα της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της κ. Καϊλή προσπάθησε να διαφύγει με τσάντα που περιείχε χρήματα!

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται σε «προσωρινή κράτηση» μέχρι να διερευνηθεί η σύνδεσή της με την υπόθεση διαφθοράς και θα συλληφθεί επίσημα, εάν ο ανακριτής εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Σε αντίθετη περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη.

Το γραφείο της κ. Καϊλή έχει σφραγιστεί ενώ στην κατοχή των αρχών βρίσκονται τα κινητά και οι ηλεκτρονικές της συσκευές προκειμένου να ελεγχθούν.

H έρευνα τω βελγικών αρχών για την υπόθεση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες με πηγές να αναφέρουν πως άρχισαν ήδη από το καλοκαίρι. Χθες, οι βελγικές Αρχές βρέθηκαν σε τουλάχιστον 16 σπίτια σε διάφορες περιοχές των Βρυξελλών προκειμένου να κάνουν την σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα γίνουν επίσημες δηλώσεις όσο διαρκεί η έρευνα. «Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τυχόν έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την απονομή της Δικαιοσύνης», ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από χθες η κ. Καϊλή έχει διαγραφεί από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι οι σχέσεις με την ευρωβουλευτή δεν ήταν καλές ήδη από το καλοκαίρι όταν ήρθε στην επιφάνεια το σκάνδαλο των υποκλοπών και την αποκάλεσε «Δούρειο Ίππο της ΝΔ».
ά
Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης διέγραψε από το λογαριασμό του στο twitter το μήνυμα με τα συγχαρητήρια που έδινε στις 22 Ιανουαρίου 2022 στην Εύα Καϊλή για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Συγχαρητήρια @EvaKaili για την εκλογή σου! Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε αναμένεται η Εύα Καϊλή να καθαιρεθεί από αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με την ανάρτησή που έκανε στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Έντονη κινητικότητα τώρα για την καθαίρεση της #Καιλη από Αντιπρόεδρος του ⁦@Europarl_EN. Σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΚ, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% κ μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3. Μηδενική ανοχή στην διαφθορά! #Καταρ»», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact