ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση του κτηνοτρόφου από το Ωραιόκαστρο -Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε

Με την υπόθεση εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού , από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, ασχολήθηκε χθες η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», παρουσιάζοντας τον περίεργο ρόλο ενός σημαντικού προσώπου. 

Ο 59χρονος Δημήτρης Γραικός  χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία.

Στη χθεσίνη εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη πρόβαλε ένα μέρος της συνομιλίας που είχε με το πρόσωπο αυτό για το οποίο υπήρξε καταγγελία στο «Φως στο Τούνελ» ότι είχε ραντεβού με τον Δημήτρη Γραικό τη νύχτα που χάθηκε. Ο ίδιος στη συνομιλία του με την δημοσιογράφο αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. 

Ισχυρίστηκε ότι δεν τον γνώριζε ούτε κατ’ όψιν, αλλά παρατήρησε ότι οι φωτογραφίες του αγνοούμενου που πρόβαλε η εκπομπή είναι παλιότερες. Υποστήριξε ότι πρέπει να έφυγε μόνος του και να κρύβεται.Αναρωτιόταν συνέχεια ποιος έδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία γι αυτόν, ενώ όπως είπε κατέθεσε στην Αστυνομία για το όλο θέμα. Ανέφερε ακόμα πως ο ίδιος δεν έχει σχέση με πλούσια, επιφανή και καταξιωμένα άτομα.

Στην εκπομπή ακούστηκε το δεύτερο μέρος της συνομιλίας που είχε η Αγγελική Νικολούλη με τη σύζυγο του αγνοούμενου επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη. Εστίασε στη συναλλαγή που είχε ο άνδρας της με τον έμπορο στο χώρο των σφαγείων πριν χαθεί, αμφισβητώντας ότι του έδωσε τις δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ που ανέφερε.

Από την πλευρά του ο έμπορος έδωσε τη δική του απάντηση στη δημοσιογράφο. Υποστήριξε πως ήταν το πρώτο άτομο που έψαξε εξονυχιστικά η αστυνομία μετά την εξαφάνιση και πως τα στοιχεία που κατέθεσε επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του.

Τα ανίψια του αγνοούμενου επιχειρηματία μίλησαν στο «Τούνελ» και αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο που κατέγραψε τις τελευταίες κινήσεις του Γραικού πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε ότι οι Αρχές δεν θα πρέπει να περιμένουν να βρεθεί το αυτοκίνητο του αγνοούμενου επιχειρηματία, ειδικά τώρα που η υπόθεση εξετάζεται ως δολοφονία. «Βλέπουμε στόματα να ανοίγουν και να λέγονται πλέον πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του κτηνοτρόφου Νίκος Διαλυνάς που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, είπε τα εξής: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως οι Αρχές δεν στηρίζονται στο αυτοκίνητο. Εξετάζονται ξανά συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ έχει διευρυνθεί ο κύκλος των μαρτύρων. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Ο έμπορος πρέπει να μας πει προς τα πού πήγε το αυτοκίνητο του Γραικού αφού τον ακολούθησε. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να γίνουν στην υπόθεση αυτή κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις αλλά και αναπαράσταση».

Από την πλευρά του ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος εκτίμησε πως η σύζυγος του Γραικού και ο έμπορος με τον οποίο είχε τη συναλλαγή ο επιχειρηματίας πριν χαθεί, συμφωνούν σε ένα κοινό σημείο. Στο ότι κάποιος γνώριζε για τα χρήματα. «Πρέπει σε αυτόν τον νέο γύρο ερευνών, όλα να εξεταστούν από μια άλλη οπτική» ανέφερε.

Αναλυτικά, όλα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό «Φως στο Τούνελ»: 

Η σύζυγος: Δεν του έδωσε τα χρήματα που λέει

Ένα χρόνο μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού η σύζυγος του έσπασε τη πολύμηνη σιωπή της και μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη.
Υποστήριξε πως όλο αυτό το διάστημα, όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε ένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο άνδρας της είχε διαφορές με κάποιον ή δεχόταν απειλές.
«Αυτό που σκέφτομαι εγώ, είναι ότι ίσως να ενημερώθηκαν κάποιοι μέσα από τα σφαγεία ότι είχε πολλά χρήματα επάνω του. Αν κάποιος επιχείρησε να τον ληστέψει, ο Δημήτρης επειδή ήταν νευρικός σίγουρα θα αντιστάθηκε. Οι κλέφτες όμως, δεν θα τον άφηναν εκεί και θα έφευγαν;» ρώτησε και συνέχισε:
«Είναι και κάτι άλλο που σκέφτομαι. Λέει ο έμπορος ότι του έδωσε δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ. Επτά για τη σφαγή εκείνης της ημέρας και δέκα σαν προκαταβολή για την επόμενη σφαγή. Προσωπικά δεν νομίζω ότι πήρε αυτά τα χρήματα. Ποιος πληρώνει με τέτοια κρίση για την επόμενη σφαγή; Και αν μη τι άλλο η τελευταία σφαγή ήταν τα άρρωστα ζώα. Κατάλαβες; Τα άλλα τα ζώα που ήταν στη μονάδα ήταν «καθαρά». Δεν υπήρχε λόγος να τα σφάξω εγώ. Θα μπορούσα αν ήθελα να τα κρατήσω. Γιατί να πάρει αυτό το ρίσκο και να δώσει τέτοια προκαταβολή;» τόνισε με έμφαση.

Έμπορος: Από την αρχή εμένα έψαξαν

Η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο έμπορο, που έδωσε την δική του εκδοχή για όσα ακούστηκαν εις βάρος του.

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα» τόνισε με κατηγορηματικό ύφος.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση, είπε:

«Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο».
Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ήταν απαραίτητα κάποιος μέσα από τα σφαγεία και όχι κάποιος άλλος που μπορεί να γνώριζε ότι εκείνη τη μέρα επρόκειτο να του δώσει χρήματα, τόνισε με έμφαση:«Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε».

«Δεν είδα σε άλλη σφαγή να παίρνει χρήματα από τον έμπορο…»

Το «Τούνελ» επέστρεψε στον τόπο όπου ξεκίνησε το θρίλερ ένα χρόνο πριν και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Στα σφαγεία της Χαλάστρας απ’ όπου έφυγε ο Δημήτρης Γραικός το μοιραίο απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου του 2016, με το αγροτικό του αυτοκίνητο.
«Ακόμη η αστυνομία προσπαθεί να βγάλει άκρη για το τι ακριβώς συνέβη» είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής ο υπεύθυνος των σφαγείων Σάββας Τσοποζίδης.
Ανέφερε πως είχε δει τρεις φορές εκείνη την ημέρα τον αγνοούμενο επιχειρηματία. Το πρωί , το μεσημέρι και το απόγευμα πριν φύγει από τα σφαγεία. Τότε χαιρέτησε όλους όσους ήταν στο κυλικείο και έτρωγαν στο μικρό τσιμπούσι που είχαν στήσει. Είπε πως ο Γραικός είχε προγραμματίσει τη σφαγή των ζώων του και όλοι όσοι ήταν εκεί τότε, ήταν γνωστοί μεταξύ τους.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε πως στην προηγούμενη σφαγή που ο Γραικός με τον έμπορο βρέθηκαν πάλι μόνοι τους για να κάνουν τις συναλλαγές τους, ήταν παρών και δεν είδε τον έμπορο να δίνει χρήματα στον Γραικό. «Για να λέει εκείνος πως αυτή τη φορά του τα έδωσε, θα ισχύει φαντάζομαι».

Η ανιψιά: Μήπως οδηγούσε υπό την απειλή όπλου;

Για ένα καλοστημένο έγκλημα μίλησε στο «Τούνελ» η ανιψιά του αγνοούμενου επιχειρηματία Χριστίνα Γραικού. Η ίδια πιστεύει πως είναι πολύ κρίσιμο το χρονικό σημείο από τη στιγμή που ο θείος της έφυγε από τα σφαγεία.

«Βλέπουμε από το υλικό της κάμερας ασφαλείας, το αμάξι του θείου μου, αλλά όχι τον οδηγό που κάνει κινήσεις σπασμωδικές, νευρικές, κάτι που δεν συνήθιζε ο θείος μου. Αν ήταν εκείνος που οδηγούσε, ίσως κάποιος να τον απειλούσε με όπλο…».

Ο Γιώργος, ο αγαπημένος ανιψιός του Δημήτρη Γραικού με τον οποίο συνεργάζονταν στενά, απέκλεισε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο να έφυγε μόνος του.
Στην αρχή πίστευε πως ίσως είχε κάποιο ατύχημα και έπεσε μέσα σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής. Όσο όμως περνούσαν οι μέρες και δεν βρισκόταν τίποτα, το μυαλό του πήγε στο κακό.

«Πιστεύω πως ήταν κάτι προσχεδιασμένο. Φοβάμαι και για το χειρότερο, πως ίσως να μη βρεθεί ποτέ…» είπε χαρακτηριστικά.
Στο «Τούνελ» μίλησε ένας παλιός Σκοπιανός συνεργάτης του επιχειρηματία που τον γνώριζε από τη δεκαετία του ’90 και εργάζεται στις εγκαταστάσεις του από το 2000. Όπως είπε κανείς από τους συγγενείς και τους γνωστούς που ζουν στην γειτονική χώρα, δεν είδε ούτε είχε κάποιο νέο από τον Δημήτρη Γραικό.

Ο ανιψιός του επιχειρηματία εξακολουθεί να εργάζεται στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του θείου του.

«Συνεχίζουμε η θεία μου, τα ξαδέλφια μου κι εγώ να δουλεύουμε για να ξαναζωντανέψουμε τη μονάδα. Τα τελευταία ζώα σφάχτηκαν τον Απρίλιο και προχωρήσαμε σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Πιστεύω ότι θα ξαναλειτουργήσει η μονάδα το συντομότερο δυνατό» ανέφερε.

Ο ίδιος που ήταν και το δεξί χέρι του επιχειρηματία στη μονάδα, είπε συγκινημένος στο «Τούνελ» πως αγαπούσε πάρα πολύ τον θείο του.

«Παίρναμε μαζί τις αποφάσεις, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την οικογενειακή επιχείρηση. Μου λείπει πάρα πολύ…» τόνισε.

«Κάποιοι τον ήθελαν νεκρό. Πιστεύω πως πρόκειται για έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται παραπάνω από ένα άτομα. Κάποιος σίγουρα γνωρίζει και δεν έχει βγει ακόμα να το πει» είπε στο «Τούνελ» η ανιψιά του Γραικού.

Απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει με τις Αρχές έστω και ανώνυμα.
«Μπορεί κάποιος να γνωρίζει ένα σημαντικό κομμάτι που τώρα λείπει από το παζλ. Όσοι έχουν εμπλακεί σ’ αυτήν την ιστορία, πρέπει να τιμωρηθούν».

Η αδελφή: Έλεγαν ότι τον κρύβω στην Γερμανία…

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η μικρότερη από τις αδελφές του Δημήτρη Γραικού που ζει στη Γερμανία, μίλησε συγκινημένη στο «Τούνελ».

Όπως είπε είναι σε συχνή επικοινωνία με τη νύφη της που υποστηρίζει ότι δεν ξέρει τι απέγινε ο Δημήτρης.

«Αγαπάω πολύ τα παιδιά τους. Είναι πάρα πολύ πληγωμένα…» ανέφερε και συνέχισε:

«Για μένα δυστυχώς ο αδελφός μου είναι σκοτωμένος. Ίσως τον περίμεναν έξω από τα σφαγεία, ίσως μπήκαν στο αυτοκίνητο του που επειδή ήταν παλιό το άφηνε πάντα ξεκλείδωτο… Στην αρχή ακούστηκαν πολλά. Μέχρι ότι τον έκρυβα στην Γερμανία. Γιατί να τον κρύψω τον αδελφό μου; Κι έτσι να ήταν, αν κάποιος επισκέπτης μείνει παραπάνω από ένα μήνα σ’ αυτήν την χώρα, πρέπει να δηλωθεί».
Περιέγραψε το πως μεγάλωσαν μαζί με τον Δημήτρη, αφού ήταν τα δυο στερνοπούλια της οικογένειας.

«Ο Δημήτρης στεκόταν πάντα δίπλα μας, σε όλα, ενώ εμείς δεν ήμασταν κοντά του στα δύσκολα γιατί δεν μιλούσε. Δεν τα έλεγε… Έχουμε αρρωστήσει όλη η οικογένεια μ’ αυτό το θέμα. Νομίζετε κοιμόμαστε; Τα μάτια μας είναι πάντα βουρκωμένα… Δεν περνάει ένα λεπτό δίχως να σκεφτούμε τι απέγινε αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να βρεθεί, να ησυχάσουμε…» τόνισε συγκινημένη.
Ακόμη και σήμερα αφήνει ηχητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο που παραδόξως ένα χρόνο μετά, η θύρα λήψης της γραμμής του, παραμένει ανοιχτή.

«Τον παρακαλάω αν με ακούει να επικοινωνήσει. Εσείς σαν εκπομπή μην μας ξεχνάτε, σας παρακαλώ κάντε κάτι να βρεθεί ο αδελφός μου…».

Πηγή: anikolouli.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact