ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα για το κρυφό ταμείο της αποστασίας

Άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Κυριακάτικης “KONTRANEWS” για την επιχείρηση “κουμπαράς”

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επικαλέστηκε στις δηλώσεις του το δημοσίευμα της Κυριακάτικης “KONTRANEWS”, η οποία είχε αποκαλύψει το θέμα την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.  

Η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών για  την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Ο Πάνος  Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή , επικαλούμενος το δημοσίευμα της Κυριακάτικης “ΚONTRANEWS”, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ανέφερε: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

Η αναφορά αυτή του Π. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

Η αντίδραση του Σαμαρά  

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξέδωσε ανακοίνωση.    
Σε αυτή ο πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.
Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση εισαγγελέα

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνης, που ζητά  να γίνει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «ετεροχρονισμένη εισαγγελική παρέμβαση».

«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης,  έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: «Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας»

Για το εν λόγω θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες.

Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ», ανέφερε ακόμα ο Ευ. Βενιζέλος.

«Σεισμικές Δονήσεις» από τις δηλώσεις Σκουρλέτη για χρηματισμό βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής

«Πυρηνική βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό αποτέλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλούμενος το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για χρηματισμό βουλευτών από επιχειρηματίες ενόψει προεδρικής εκλογής προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

«Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα», είπε αυτολεξεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του mega με αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος,- μαινόμενος- έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία», ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν και τα «πυρά» της Σοφίας Βούλτεψη. «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε για να προσθέσει ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της.

Στο παιχνίδι τέλος, μπήκε και ο εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη ξεκαθάρισε ότι «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του».  Ο ίδιος, χαρακτήρισε «πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη» την τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας σε όλους τους τόνους ότι «ο κ. Σκουρλέτης κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτήν την αποστροφή».

kontranews-kryfo tameio-2

kontranews-kryfo tameio-3

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact