ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα βιασμού αποζημιώνεται με… 1 δισ. δολάρια

Μια ιστορική ετυμηγορία και ένα ποσό-«μαμούθ» για ένα αποτρόπαιο έγκλημα

Η Hope Cheston ήταν 14 χρονών κοριτσάκι τον Οκτώβριο του 2012 όταν ένας ένοπλος σεκιουριτάς τη βρήκε έξω από το σπίτι φίλης της σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Τζόρτζια των ΗΠΑ και τη βίασε πάνω σε ένα τραπέζι.

Κι ενώ για χρόνια και χρόνια η υπόθεσή της είχε ξεχαστεί, όπως και τόσων τραγικών θυμάτων βιασμού, πολύ πρόσφατα ανάγκασε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα σε μια ιστορική απόφαση.

Στο γεγονός ότι της επιδίκασαν αποζημίωση της τάξης του 1 δισ. δολαρίων δηλαδή, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ στην Αμερική σε θύμα βιασμού, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post». «Μεγάλη νίκη» χαρακτήρισε ο δικηγόρος της κοπέλας, Chris Stewart, την απόφαση. «Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες για τις γυναίκες στις ΗΠΑ», είπε μετά στη συνέντευξη Τύπου, «είπαν πως ένα μικρό μαύρο κοριτσάκι που βιάστηκε στην κομητεία Clayton αξίζει 1 δισ. δολάρια. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για μας».

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός 11alive εξασφάλισε τα πρακτικά της δίκης, απ’ όπου μάθαμε πως ο δράστης, ο σεκιουριτάς Brandon Lamar Zachary, ακινητοποίησε τον φίλο της μικρής και τη βίασε κατόπιν σε δημόσια θέα, πάνω σε ένα τραπέζι του πικνίκ.

sdgidos3

Η 20χρονη σήμερα Cheston μήνυσε την εταιρία που είχε προσλάβει τον Zachary, την Crime Prevention Agency, καθώς απέτυχε να διακρίνει τα σκοτεινά σημεία του χαρακτήρα του. Παρά το γεγονός δηλαδή ότι ο ένοπλος φρουρός είχε μακρύ ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς.

Η εταιρία γνώριζε λοιπόν για την επικίνδυνη και παραβατική συμπεριφορά του υπαλλήλου της και δεν έκανε τίποτα. Ο δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει την επιχείρηση που αγνόησε όλες τις ενδείξεις που θα μπορούσαν να καταλήξουν ενδεχομένως σε κάτι κακό. Και κατέληξαν στον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού.

Ο 28χρονος Zachary εκτίει κάθειρξη 20 ετών (από το 2016)…


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact