ΚΟΣΜΟΣ

Τι αποκάλυψαν για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του Covid-19

Επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψαν ότι περίπου το ένα τρίτο των ατόμων που έλαβαν πρόσφατα το εμβόλιο COVID-19, ανέφεραν ορισμένες παρενέργειες.

Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν, ότι δεν ήταν σοβαρές.

Covid-19: Ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησαν ανατροφοδότηση των δεδομένων από άτομα που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από 40 χιλιάδες ανθρώπους. Κυρίως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ήταν αυτοί από τους οποίους πάρθηκε δείγμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι καθησυχαστικά για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εμβολιάζονται ή θα εμβολιαστούν. Στην Ελλάδα αυτά είναι τα κέντρα εμβολιασμού.

Στην έρευνα τώρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ειδικοί δεν αποκλείουν κάποιες παρενέργειες μετά τη λήψη του εμβολίου. Αυτές βέβαια, αναμένεται να εμφανίζονται με ήπια συμπτώματα.

Ποιες είναι οι παρενέργειες των ατόμων που έχουν εμβόλιο COVID 19;

Το 37% των ανθρώπων που έλαβαν την πρώτη δόση ανέφεραν ότι παρουσίασαν τοπικά πόνο ή πρήξιμο κοντά στο σημείο της ένεσης. Για άτομα που έκαναν και τις δύο δόσεις, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 45%.

Το 14% εμφάνισε πυρετό, πόνο ή ρίγη μέσα σε 7 ημέρες από τη λήψη της πρώτης δόσης. Μετά τη δεύτερη δόση, τέτοια συμπτώματα παρατηρήθηκαν στο 22% (περίπου) των εμβολιασμένων.

Οι παραπάνω ανεπιθύμητες ενέργειες εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Όπως επισημαίνει το BBC, όλη η ιατρική έρευνα και εμπειρία μέχρι σήμερα υποδηλώνει ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τα άτομα που είχαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο παρελθόν δεν πρέπει να λαμβάνουν τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna.

Σε ότι έχει να κάνει με τα εμβόλια πάντως η συζήτηση που έχει «ανοίξει» θα συνεχιστεί. Για πολύ καιρό ακόμα, όπως αντιλαμβάνεστε. Από τη στιγμή δε που ακόμα πως ο κορονοϊός μεταλλάσσεται. Το δυσάρεστο είναι πως θα συνεχίζονται μέτρα που κάνουν δύσκολο την καθημερινότητά μας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και μετά είναι προ των πυλών εξάλλου.

Ελπίδα όλων μας οι έρευνες να φέρουν αποτέλεσμα.

ΠΗΓΕΣ: BBC, O2.pl

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact