ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν Θεοδωράκης – Μητσοτάκης για τα προβλήματα του ελληνικού δημοσίου


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων και το προωθούμενο σύστημα ανέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων – Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός ότι γνωρίζονται χρόνια, καθώς και στην κοινή κρητική τους καταγωγή

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα θέματα του υπουργείου, όπως οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον δημόσιο τομέα και οι σχετικές δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως υπάρχει το Ποτάμι που φωνάζει για τα προβλήματα, αλλά υπάρχει και το Ποτάμι που ακούει. Γι’ αυτό, είπε ο κ. Θεοδωράκης, πρόκειται να επισκεφτεί όλα τα σημαντικά υπουργεία προκειμένου «να δούμε τι συμβαίνει». Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως κατά τις επισκέψεις του στα υπουργεία δεν πρόκειται να δημοσιοποιεί τις διαφωνίες ή τις συμφωνίες του. «Δεν θέλω να κάνω φτηνή και εύκολη αντιπολίτευση», είπε. 

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη στο υπουργείο για μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση. Είπε ότι συζήτησαν πολλές πτυχές των θεμάτων και τόνισε ότι «οι δυνάμεις των μεταρρυθμίσεων πρέπει να αθροίζονται».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι καλύτερο, αποτελεσματικότερο, πιο αξιοκρατικό και κυρίως ένα Δημόσιο που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη». Επίσης ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός ότι γνωρίζονται χρόνια, καθώς και στην κοινή κρητική τους καταγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων και το προωθούμενο σύστημα ανέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων. Από την πλευρά του το Ποτάμι τόνισε στην συνάντηση ότι τα προβλήματα του ελληνικού δημοσίου είναι πρωτόγονα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση είπε επίσης ότι αμφισβήτησε αν οι φορείς του παλαιοκοματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μπορούν να χειριστούν τις αλλαγές, καθώς θα αναγκαστούν να κάνουν εκπτώσεις προς όφελος των παλαιών συστημάτων.

Ο κ. Θεοδωράκης το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εργασίας και Μεταφορών. 
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact