ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη γυρίζει την μπιφτέκα με τα ενεργειακά ο Δένδιας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που μαίνεται εκεί εδώ και περισσότερες από 35 ημέρες έχουν δημιουργήσει νέο ασφυκτικό πλαίσιο στην ενεργειακή κρίση.

Και ναι μεν οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν –με το αζημίωτο φυσικά– την Ευρώπη, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησαν εκ νέου οι συζητήσεις σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου υπό τη σκέπη των ΗΠΑ. Σε αυτές μετέχουν η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Κύπρος. Ήδη ο Γιαΐρ Λαπίντ (υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ) μετέφερε στην Αθήνα τις σκέψεις της κυβέρνησής του.

Την ίδια ώρα και ο Νίκος Δένδιας τη γύρισε την μπιφτέκα, που λέει και η νεολαία. Τον Απρίλιο του 2021 είχε δηλώσει πως «η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο. Δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Τώρα, μετά το τελευταίο ταξίδι στο Κάιρο και τις επαφές που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, είπε πως «μια μεγάλη διεθνής κρίση, όπως αυτή που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οδηγεί στην ανάγκη πολλές φορές να αναθεωρηθούν τακτικές και να δούμε από την αρχή διάφορα θέματα». Απλά να πω ότι τη γυρίζει σιγά-σιγά την μπιφτέκα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Πολύ σιγά, διότι προφανώς θα γνωρίζει από μπάρμπεκιου…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact