ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε οι πρυτάνεις για αιώνιους φοιτητές και μεταγγραφές


Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, για τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων – Διαφωνία για το θέμα των μεταγραφών 

Αιώνιοι φοιτητές, μετεγγραφές αλλά και τα οικονομικά των Πανεπιστημίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διευρυμένου Συντονιστικού της Συνόδου των Πρυτάνεων που συνεδρίασε την Τρίτη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με συμμετοχή και των νεοεκλεγμένων πρυτάνεων και διαπίστωσε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Αναφορικά με τη νέα σημαντική μείωση τους προϋπολογισμούς, εκφράζει έντονη ανησυχία για την υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και τις συνακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στις βασικές λειτουργίες και το ακαδημαϊκό τους έργο. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της Συνόδου προτίθεται να συναντήσει τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

2. Στο θέμα των μεταγραφών, το Συντονιστικό της Συνόδου εκφράζει εκ νέου τη διαφωνία του με τη νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Μαΐου, η οποία ψηφίστηκε χωρίς αξιολόγηση των επιπτώσεων στα Ιδρύματα και η οποία αναμένεται να έχει δραματικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία, πλήττοντας εξίσου τα κεντρικά και περιφερειακά Πανεπιστήμια.

3. Στο θέμα των λιμναζόντων φοιτητών, η Σύνοδος των Πρυτάνεων αναμένει την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές οι οποίοι, μέσω της δήλωσης μαθημάτων κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη 2012-13 και 2013-14, έχουν συμμετάσχει στην εξεταστική διαδικασία και κατά συνέπεια έμπρακτα ενδιαφέρονται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να λάβουν μέρος στις πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015.
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact