ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει το Ποτάμι για ασφαλιστικό και ανεργία


Ανάλογα με το τζίρο , οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Μείωση των εισφορών για τους συνεπείς – Ενιαίες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης στα ταμεία -Ενιαίο προνοιακό επίδομα 

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,  για το μέγεθος της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Θεοδωράκης ενδιαφέρθηκε κυρίως για την αποκάλυψη των  μαϊμού συντάξεων  καθώς και για το πραγματικό μέγεθος της αδήλωτης εργασίας . Ζήτησε μάλιστα τη λίστα  με τις ύποπτες επιχειρήσεις που εισφοροδιαφεύγουν  ενώ έδειξε ενδιαφέρον για την χαρτογράφηση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έγινε με την δημιουργία του ΚΕΑΟ στην οποία διαπιστώνεται  ότι το 84% των χρεών αυτών στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργήθηκαν πριν από το 2009.

Το κλιμάκιο του Ποταμιού  που συνόδευε τον κ. Θεοδωράκη ( Νάτσινα, Σκόκος, Σκεμπέρης ) παρέδωσε στον Υπουργό τις προτάσεις του κόμματος για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις συνεπείς επιχειρήσεις. Πρότειναν επίσης τη μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και  τη σύνδεση του ύψους της εισφοράς  με τον τζίρο του επαγγελματία.

«Μας λένε πολλοί επαγγελματίες – επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού- ότι λόγω υψηλών εισφορών αναγκάζονται να ζητούν να παίρνουν 2/3 της αμοιβής, μαύρη χωρίς να την γράφουν στο μπλοκάκι τους»

Ο κ. Βρούτσης διαπίστωσε ταύτιση απόψεων  υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο πρότεινε  πρόσφατα το «λευκό μητρώο επιχειρήσεων» για τις οποίες είναι πιθανή μία περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών (πέραν των 5 μονάδων).

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact